حدود 40 سال پیش که میکروپروسسورها و CPU ها وارد بازار جهانی شدند هیچ کسی فکرش را هم نمی کرد که چنین جایگاهی در آینده به دست خواهند آورد. یکی از اولین نمونه ها آیسی Z80 است که تنها یک CPU ساده داشت و برای راه اندازی یک پروژه کوچک لازم داشت که چندین آیسی مختلف از جمله RAM ؛ ROM و PIO و …. را در مدار جای دهید تا قادر باشید یک LED ساده را خاموش و روشن کنید.
بعد از اون نوبت به سری 8051 اینتل رسید، دیگه میشد اسم این چیپ را میکروکنترلر گذاشت؛ این میکروکنترلر دیگه همه چیز داشت ، رم ، تایمر ؛ پورت ؛ حافظه پروگرام و…
به لطف حضور این میکروکنترلر دیگر نیازی نبود برای راه اندازی یک LED ساده کلی چالش را تحمل کنید. کافی است یک کریستال و تغذیه به میکروکنترلر وصل کنید و با یک پروگرامر ساده برنامه موردنظر که اکثرا بصورت اسمبلی نوشته میشد بر روی اون بریزید و از کارکردن اون لذت ببرید.
حدود بیست سال پیش بود که سری جدید میکروکنترلر شرکت اتمل با نام AVR وارد بازار جهانی و ایران شد که با امکانات خارق العاده ای که داشت در فرصت کمی تونست تمام رقبای قدیمی خودش را پشت سر بگذاره.
و خیلی زود کامپایلرهای خوبی مثل فرانکلین ؛ کدویژن و WINAVR … تونستند زبان سی را به عنوان زبان برنامه نویسی برای این میکروکنترلر ها تثبیت کنند و حضور میکروکنترلر ها را در تعداد زیادی پروژه و ساختار جدید تسهیل و منطقی کنند.
سری AVR حتی EEPROM و ADC هم دارد و حتی شما قادرید از اسیلاتور داخلی استفاده کنید و فقط کافی بود یک ولتاژ به میکرو وصل کنید تا براتون همه کاری انجام بده .
میکروکنترلر AVR از نظر ساختار ؛ قیمت و تنوع و …. اینقدر عالی طراحی و ساخته شده اند که هم اکنون نیز با وجود میکروکنترلر های جدید و حتی پرسرعت تر نیز از جایگاه ویژه ای برخواردار هستند و بردهای به اصطلاح آردوینو مبتنی بر میکروکنترلر AVR طراحی شده اند.
این سری آموزش ها که به جرات می توان آنها را کاملترین آموزشهای موجود دانست با صرف هزینه زیاد و با کیفیت بالا و جزییات زیاد توسط استاد ارجمند جناب آقای کینژاد تهیه شده است و به صورت رایگان در اختیار عموم قرار گرفته است.
ما سعی کردیم این آموزش منحصر به فرد که بصورت ویدئویی آماده شده را بصورت متنی تبدیل نموده و بصورت یک مجموعه آموزشی تقدیم کاربران نماید.
منبع: سیسوگ