DSP چیست؟ برای پاسخ به این سوال در سایتها و انجمنهای مختلف گشت زدیم تا مثل همیشه شهد مطالب آموزش DSP خوب را برای شما جمع آوری کنیم و از دیدگاههای مختلف پردازندههای DSP را باهم برسی کنیم. در زیر مطالب تمام منابع استفاده شده را لینک دادیم. در ادامه این مقدمه و جلسات بعد فیلمهای آموزش DSP آقای مهندس حسین فروزانی را برای شما منتشر میکنیم و امیدواریم از مطالب آموزشی استفاده کنید و در آینده کاری از آنها استفاده کنید.
خب داشتم در یکی از انجمن ها گشت میزدم و همین سوال DSP چیست و چه کاربردی دارد؟ را پرسیده بودن و همچنین گفته بودن کاربرد عملی آن کجاست. در زیر از دیدگاههای مختلف افراد مختلف و مهندسان مختلف به تعریف و تجربیان آنها میپردازیم و البته آقای مهندس در داخل فیلمها به موارد کاربردی آموزش DSP بیشتر اشاره میکنن.
تراشه DSP در اصل یه پروسسور هست که توانایی بسیار بالایی در انجام و محاسبات پیچیده پردازش سیگنال رو داره. و اساسا این پردازنده نوعی طراحی شده که بتواند فرمولهای پردازش سیگنال رو در کمترین زمان ممکنه انجام بده.
تراشههای DSP کاربردهای پردازشی بالایی دارند از انواع فرستندههای رادیویی و تلویزیونی گرفته تا دستگاههای اکوی دیجیتال و میکسرهای قوی چندین کاناله با قابلیتهای جالب و خفن.
برای مثال پروژه طراحی و ساخت یه سیستم محرک فرستنده رادیویی و با قابلیت انجام هر نوع مدولاسیون و قابلیت تغییر فرکانس کریر با استفاده از یک کامند تحت پروتکل can بود.
DSP مخفف Digital Signal Processor هست. مهمترین ویژگی اش اینه که طوری طراحی شده تا با کمک برنامه نویس بتونه محاسبات رو به صورت real time انجام بده. یعنی بدست آوردن خروجی قبل از اینکه ورودی جدید برسه. مثلا میتونه سری (خروجی = ضرایب * ورودی) تو درس سیگنال رو در مدت زمان بین دو ورودی n و n+1 محاسبه کنه.
و بطور کلی تعریف کامل زیر را میتوانید از DSP داشته باشید تا برسیم سراغ فیلمهای آموزشی DSP:
پردازشگر سیگنالهای دیجیتال یا Digital Signal Processor ریزپردازنده یا مجموعه مداری است که بر روی سیگنالهای دیجیتالی ورودی بر اساس الگوریتم تعریف شده پردازش خاصی را انجام میدهد. مثلاً در دوربین دیجیتال اطلاعات خروجی از سنسور تصویر و مبدل آنالوگ به دیجیتال را دریافت کرده و تصویر قابل نمایش در نمایشگر یا قابل انتقال به کامپیوتر را تشکیل میدهد.
کاربردهای عملی DSP میتوان به پردازش صوت و پردازش سیگنال صحبت، پردازش سیگنال سونار و رادار، پردازش آرایههای حسگر، پردازش سیگنال آماری، پردازش تصویر دیجیتال، پردازش سیگنالهای مخابراتی، کنترل سیستمها، پردازش سیگنالهای بیولوژیک اشاره کرد.
جلسه اول فیلمهای آموزش DSP
مدرس فیلمها : آقای مهندس حسین فروزانی
منابع :
- انجمن الکترونیک
- ویکی پدیا
- میکرودیزاینرالکترونیک