هوش مصنوعی چیست؟ چرا این موضوع در علم و تکنولوژی تا این اندازه اهمیت پیدا کرده است؟ چه کاربردها و تکنولوژیهایی هوش مصنوعی را برای مهندسان، دانشمندان و سرمایه گزاران جذاب کرده است؟ با ما همراه باشید تا به این سوالات و سوالات جذاب دیگر پاسخ دهیم.
تعریف هوش مصنوعی
اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم هوش مصنوعی عبارت است از :“شبیه سازی و تقلید هوشمندی، تواناییهای یادگیری و تحلیلی انسان” در واقع ایده اولیه هوش مصنوعی خیلی ساده هست. کاری که قرار است در چاچوب مفهوم هوش مصنوعی انجام شود ایجاد موجودی هوشمند مشابه انسان است. اگر بخواهیم دقیق تر بیان کنیم، جان مکارتی که واژه هوش مصنوعی را در سال ۱۹۵۶ استفاده نمود، آن را : «دانش و مهندسی ساخت ماشینهای هوشمند» تعریف کردهاست.
کاربردهای هوش مصنوعی
آنچه که امروزه باعث ایجاد جذابیت در این حوزه برای متخصصان علوم رایانه و سرمایه گذاری در این حوزه شده است، کاربردهای بسیار مهم و کلیدی این تکنولوژی میباشد. از جمله کاربردهای این تکنولوژی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- وسایل خانگی : ترموستات هوشمند (تنظیم دمای محیط مطابق عادت افراد)، یخچال هوشمند، تنظیم نور صفحه نمایش متناسب با تعداد افراد
- الگوریتمهای موتورهای جست و جو
- خودروهای بدون راننده (driverless cars)، پرندههای هوشمند
- مدیریت شهر: مدیریت ترافیک شهری در مناطق مختلف، پیشگیری از تصادفات
- پزشکی
- محسبات پیچیده ریاضی
- بازی کننده (حریف برای بازی شطرنج)
- تشخیص چهره
- فیلتر کردن اسپم در اینترنت
- تبلیغات هوشمند
- افزایش بازدید سایتها و شبکههای اجتماعی
- و …
به نظر شما هوش مصنوعی در آینده میتواند در چه حوزههایی کاربرد بیشتری داشته باشد؟ نظرات خودتان را در قسمت کامنتهای همین نوشته بنویسید.
خطرات و تهدیدات هوش مصنوعی
زمانی که از خطرات و تهدیدات هوش مصنوعی صحبت میشود، اولین چیزی که به ذهن ما میرسد فیلمهای علمی و تخیلی ساخته شده در این زمینه است. جهانی که در آن رباتها به وسیله مسلح شدن به هوش مصنوعی خود به عنوان موجودی مستقل در مقابل انسانها میایستند. واقعیت این است که در بین متخصصان این حوزه نیز در این مورد نگرانیهایی وجود دارد که از جمله این نگرانیها غالب شدن ماشینها و رباتها بر نسل انسانها به دلیل مزیتهای تکاملی سریع و بروزرسانی که ماشینها دارند میباشد. از جمله دیگر نگرانیهای موجود در این حوزه مسائل اخلاقی است که در مورد ماشینها با هوشمند شدن آنها به وجود میآید.
شما چی فکر میکنید؟ آیا میتوان روزی را تصور کرد که رباتهای هوشمند برتر از انسانها شوند و دیگر نیازی به انسانها نداشته باشند؟!
منبع: میکرودیزاینرالکترونیک