ترانکینگ شبکه

0
119
ترانکینگ شبکه
ترانکینگ شبکه

ترانکینگ در واقع همان محافظ‌های درب داری است که بسیاری از مردم آن را به نام داکت می‌شناسند، درصورتی که ترانکینگ‌ها با داکت‌ها تفاوت‌هایی دارند که در این مقاله به معرفی هر کدام و ذکر تفاو‌ت‌های آن‌ها خواهیم پرداخت


همانطور که پیش‌تر هم گفتیم ترانکینگ‌ها محفظه‌های دربسته‌ای هستند که یک مسیر مرتب و با نظم را برای عبور انواع کابل برق، کابل شبکه، سیم‌های تلفن و … فراهم می‌کند. وظیفه اصلی ترانکینگ‌ها علاوه بر نظم بخشیدن به چینش و محل عبوری کابل‌ها، جلوگیری از وارد شدن صدمه و برخورد اجسام به آن‌ها نیز می‌باشد و مزیتی که ترانک را از داکت جدا کرده و باعث برتری آن می‌شود، قابلیت نصب انواع پریز برق، پریز تلفن و پریز شبکه به صورت مجزا و شکیل برروی آن می‌باشد. امروزه حتی می‌توان گفت که ترانکینگ‌ها جای سیم‌کشی‌‌های ساختمانی هم گرفته‌اند، زیرا بسیاری از محدودیت‌ها را از بین برده‌اند و دیگر تغییر، تعمیر و گسترش کابل کشی‌ها امری سخت و پر دردسر نیست. جنس اکثر ترانک‌ها از PVC بوده و برخی مدل‌های ضد آب و مقاوم در برابر آتش آن از جنس ABS می‌باشد.

انواع ترانکینگ:

ترانک‌ها را می‌توان به ۳ شکل کلی در نصب تقسیم بندی کرد. ترانکینگ دفنی، ترانکینگ ستونی و ترانکینگ دیواری این سه مدلی هستند که توسط شرکت‌های تولید ترانکینگ تولید و عرضه می‌شوند. استفاده از این نوآوری روز به روز به خصوص در شرکت‌ها رو به افزایش است و بارزترین دلیل آن هم نظمی است که به کابل کشی‌ها داده است و البته مهم‌تر از آن دسترسی راحت‌تر همه کارکنان به پریزهای تلفن،‌ برق یا شبکه می‌باشد. حال در ادامه به توضیح مختصری درباره انواع ترانکینگ خواهیم پرداخت.

• ترانکینگ دفنی

ترانکینگ‌های دفنی اکثرا برای نصب کابل‌های فشار قوی یا ضعیف و کابل‌های شبکه با تراکم بالای کابل به کار می‌رود که طریقه نصب آن به شکل توکار و یا زیر کف‌های کاذب می‌باشد و تقریبا پنهان بوده و هیچ سیم و کابلی در معرض دید وجود ندارد و تنها یک جعبه درب دار وجود دارد که پریزها در آن قرار دارند و می‌توان از آن‌ها ارتباط گرفت. از مزایای بالای این نوع ترانکینگ می‌توان به بالا بودن امنیت کابل‌ها و استحکام بیشتر نسبت به دیگر ترانک‌های می‌باشد.

• ترانکینگ ستونی

ترانکینگ ستونی همانطور که از نام آن هم مشخص است به شکل عمودی و ایستاده نصب می‌شود. بیشتر تقاضای این نوع ترانک در محل‌هایی مانند اتاق‌های کنفرانس، کلاس یا محیط‌های آموزشی، همایش‌ها، شرکت‌ها و ادارات می‌باشد. این نوع ترانک را بر اساس شرکت تولید کننده می‌توان در اندازه‌ها، طرح و رنگ‌های مختلفی تهیه کرد و به وسیله آن می‌توان سیم‌ها و کابل‌هایی را که به صورت عمودی و آویزان هستند، مرتب یک‌جا جمع کرد و همچنین از آن‌ها در برابر ضربه و پوسیدگی محافظت کرد. همچنین در هر محلی که نیاز بود، می‌توان پریز برق یا شبکه نصب کرد.

• ترانکینگ دیواری

این ترانکینگ را می‌توان به عنوان پرطرفدارترین و پرکاربردترین نوع ترانکینگ نامید. این نوع از ترانک دارای انواع و تجهیزات بسیاری مانند زاویه داخلی، زاویه خارجی، قطعات اتصال به دیوار، قطعات اتصال بدنه، درب ترانک، سه راهی‌ها،انواع پریز و … می‌باشد که استفاده از این تجهیزات دست تکنسین شبکه را باز می‌گذارد تا با هر شکلی و در هر متراژی به صورت منظم و شکیل ترانکینگ دیواری را اجرا کند. از این نوع ترانک می‌توان در ادارات، ساختمان‌های مسکونی و تجاری به کاربرد. به راحتی می‌توان با استفاده از پیچ و رول پلاک ترانک‌ها را به دیوار نصب کرد و هر جای دلخواهی از آن پریز‌های برق، کیستون شبکه یا حتی تلفن استفاده کرد.

 

منبع:

مطلب قبلیکانکتور شبکه
مطلب بعدیمفهوم پسیو و اکتیو شبکه

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید