ضبط و پخش صدا با میکروکنترلر

0
237
ضبط و پخش صدا با میکروکنترلر
ضبط و پخش صدا با میکروکنترلر

تراشه‌هاي پخش و ضبط صدا  

در برخي از پروژه‌هاي ميكروكنترلري اين نياز احساس مي‌شود كه صدايي را به عنوان راهنما و يا هشدار بتوان پخش كرد. مثلاً در سخنگوي هوشمند اتومبيل در اتومبيل سمند با بازشدن دربها و يا كاهش بنزين و… هشدارهايي پخش مي‌شود يا برخي از دستگاه‌ها مانند تلفن كننده‌هاي اتوماتيك كه در سيستمهاي امنيتي كاربرد دارند، با تحريك شدن از طرف دستگاه مركزي، با شماره تلفن‌هاي ذخيره شده در حافظه خود تماش گرفته و پيغامي را پخش مي‌كنند. با دقت در اطرافمان، موارد زيادي از دستگاه‌هاي سخنگو ديده مي‌شود كه همگي آنها از قدرت يك تراشه ضبط و پخش صدا بهره مي‌برند.

چشم انداز كلي مدار

اين مدار از 5 بلوك اصلي تشكيل شده است. شامل قسمت­‌هاي زير است و شكل بلوكي آن بصورت زير است.

  1.  بلوك تغذيه
  2.  واحد پردازش اطلاعات (ميكرو AVR )
  3.  قسمت صوتي مدار (ISD )
  4.  طبقه تقويت كننده (OP – Amp )

توضيحات كلي و بلوك ­ها :

عکس یک نمونه پروژه ضبط و پخش صدا با ISD4004
عکس یک نمونه پروژه ضبط و پخش صدا با ISD4004

1– تغذيه:

ولتاژ ورودي مدار يك ولتاژ DC متغيير بين 12-7 ولت است كه توسط يك رگولاتور 7805  به مقدار ثابت 5 ولت تبديل مي­ گردد.

با توجه به اين كه ولتاژ تغذيه آي سي صوتي با ولتاژ تغذيه ميكرو و تقويت كننده و نمايشگر مدار متفاوت است ( ولتاژي بين 7/2+ تا 5/3+ ) در حالي كه تغذيه قسمت­هاي مذبور در حدود 57 است اين ولتاژ به اين قسمت­ها اعمال مي گردد و سپس با استفاده از يك مدار تقسيم ولتاژ ، ولتاژ مورد نياز براي ISD نيز تامين مي­ گردد.

2- پردازشگر اطلاعات

مهم ترين بخش دستگاه كه در واقع حكم، مغز سيستم را بر عهده دارد و عمل كنترل ورودي­ها، خروجي­ها، بلوك­هاي مختلف را عهده دار است. زيرا اين قسمت بايد تعداد شماره­ هاي گرفته شده، شماره باجه­ي زده شده، تعداد نفرات پاس شده، ارسال اطلاعات براي نمايش بر روي LCD، ارسال اطلاعات به ISD براي اعمال صوتي، شروع و پايان ارسال اطلاعات به هر قسمت و … را كنترل كند.

انجام اين كارها به عهده يك ميكرو AVR گذاشته شده است كه با توجه به برنامه ­اي كه براي آن نوشته شده است كارهاي بسته­ شده­ ي فوق را انجام مي­دهد.

تذكر: تبادل اطلاعات بين ميكرو و آي سي صوتي از طريق SPI است.

3- قسمت صوتي

اين بخش وظيفه اعلام اطلاعات ارسالي از ميكرو به صورت صوتي را بر عهده دارد براي انجام اين كار از يك آي سي صوتي سري ISD استفاده شده است. كه با توجه به فرماني كه از ميكرو دريافت مي­ كند خانه حافظه­ ي مورد نظر را اجرا مي­ كند. فقط دامنه خروجي آن كم است كه براي رفع عيب خروجي آن به يك تقويت كننده اعمال مي­ گردد.

4- تقويت كننده خروجي :

با توجه به آن كه دامنه سيگنال خروجي IC صوتي كم است بنابراين نمي­توان آن را مستقيماً به يك بلندگو وصل كرد در نتيجه براي افزايش دامنه ولتاژ خروجي آي سي صوتي لازم است ولتاژ خروجي به يك تقويت كننده اعمال گردد و پس از تقويت به بلندگو وصل شود. كه در اين مدار نيز با استفاده از يك تقويت و پس به بلندگو اعمال مي گردد . ولتاژ تغذيه اين قسمت نيز همانند بخش­هاي ديگر (به جز آي­سي صوتي ) همان 5V است.

تذكر: البته در ساخت تقويت كننده محدوديتي ندارد يك تقويت كننده كه بتواند سيگنال خروجي را در حد قابل تقويت كند و به شرطي كه نويزي به آن وارد نكند مي ­تواند مورد استفاده قرار گيرد.

 

منبع:  میکرودیزاینرالکترونیک

مطلب قبلیموتورهای الکتریکی بکار رفته در رباتهای تعقیب خط
مطلب بعدیپروژه دربازکن هوشمند

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید