ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ با PI Expert
درمورد توپولوژی منابع سوئیچینگ و کارکردهای آن در اینجا توضیحاتی ارائهشد. برای طرح یک مدار تغذیه نیز در اینجا توضیحاتی ارائه شدهاست. دراین مقاله هم ساخت همان منبع را پیگیری خواهیمکرد. دراین منبع قراراست یک خروجی ۳.۳ ولتی، یک خروجی ۱۲ ولتی و یک خروجی ۵- ولتی داشتهباشیم. برای ساخت این مدار با قطعات موجود در بازار تغییراتی در نقشه دادیم که در نقشهی تصحیحشده مشخصاست:
چاپ برد و مونتاژ قطعات منبع تغذیه
فیبر مدار را به چاپ دادیم و امروز به دستمان رسید. قطعات را هم که ازقبل سفارش دادهبودیم. پس شروعبه مونتاژ برد کردیم.
درمورد خازنها و قطعات حتماً به ولتاژشان توجه کنید. استفادهاز خازنها در ولتاژهای پایینتر بسیار خطرناک است. برای پیچیدن ترانسِ مدار فوق باید دقتکنید که همهی سیمپیچها را در یک جهت بپیچید و نقاط شروع و پایان را درست متصلکنید. حتماً بین هریک از سیمپیچها از عایق مناسب استفادهکنید و بعداز اتمام کار، ترانس را در شار لاک قراردهید و بگذارید خشکشود.
تست و عیبیابی برد منبع تغذیه
خوب حالکه مونتاژ برد تمام شده، نوبت به تست و راهاندازی میرسد. برای راهاندازی برد، قبلاز متصلکردن به برق شهر، باید چند مرحله را درنظربگیرید:
- مرحله اول: با یک منبع آزمایشگاهی با جریان محدودشده (حدود ۱۰۰ میلیآمپر کافی است.) و ولتاژ حدود ۶۰ ولت به ورودی برد وصل میکنیم. برد نباید جریانکشی داشتهباشد.
- مرحله دوم: سرهای خروجی را با اهممتر اندازه میگیریم. باید هرکدام مقداری ولتاژ داشتهباشند.
- مرحله سوم: در این مرحله احتیاط کنید. با یک لامپ تست ۲۴ واتی، ورودی مدار را به ۲۲۰ وصل کنید و خروجیها را اندازه بگیرید. درصورتیکه درست رفتار کردهباشید مدار شما باید به خوبی کارکند.
اخطار: در استفادهاز ولتاژهای بالای ۶۰ ولت باید رعایت موارد ایمنی و برقگرفتگی انجامشود. استفادهاز لوازم ایمنی مثل عینک و محافظ الزامی است. جریان الکتریسیته نزدیکترین راه را برای عبور پیدا میکند؛ حتی اگر بدن شما باشد.
دانلود فایلهای دانلودی موردنیاز
میتوانید سورس، شماتیک و PCB را از اینجا دانلود کنید:
منبع: سیسوگ