طراحی و پیاده سازی بانک اطلاعاتی فازی، هدف نهایی در این پروژه بسط مدل بانک اطلاعتی رابطه ای است به طوری که با تعریف مفاهیم انعطاف پذیر بتوان مقادیر زیادی از اطلاهات را پردازش کرد.بنابراین با توجه به لزوم پردازش اطلاعت نا دقیق و مبهم با بهره گیری از توانایی تئوری مجموعه های فازی مدل داده کریسپ بانک اطلاعاتی رابطهای را به مدل داده فازی رابطهای گسترش دهیم. نتیجه این عمل این است که سیستمی که از چنین ساختار داده ای استفاده میکند، میتواند اطلاعات مورد نیاز را راحت تر بدست آورده و بهتر میتواند به استنتاج نتایج بپردازد.
به همین دلیل در این پروژه اقدام به جمع آوری نتایج تحقیقات دانشمندان فعال در این زمینه کرده و مفاهیمی مانند صفات فازی ، موجودیت فازی ، FSQL و… بحث شده است. در پایان به عنوان فاز پیاده سازی یک نمونه عملی از این مدل دادهای با عنوان آژانس املاک آورده شده است.
طراحی و پیاده سازی بانک اطلاعاتی فازی
همانطور که میدانید هدف از به کارگیری بانک اطلاعاتی ذخیره دادهها و اطلاعات یا دانش مرتبط به موضوع خاص است. از طرفی اطراف ما آمیخته از اطلاعاتی است که به نوعی دچار نقصان و ابهام ذاتی هستند. بنابراین باید امکانی جهت نمایش این گونه دادهها در بانک اطلاعاتی فراهم شود. دکتر لطفی زاده دانشمند ایرانی در دهه ۱۹۶۰ میلادی با عنوان کردن تئوری مجموعه فازی مسئله وجود انبوه عظیمی از دادههای نادقیق و مبهم در حیطه جهان را گوشزد کرد و با تئوری خود (مجموعه های فازی ) دادههای نادقیق را به نحوی نمایش داد.
از آن پس تاکنون تئوری مجموعه های فازی پایه و اساس بسیاری از پردازش های نادقیق و همچنین بستری مناسب جهت پیدایش سیستمهای خودکار و هوشمند فازی شده است. کاربرد فزاینده دیگری که این تئوری میتواند داشته باشد نمایش دادهها و اطلاعات نادقیق و فازی در بانکهای اطلاعاتی است، دادههایی که از اهمیت خاصی برخوردارند ولی به نحوی نادقیق و مبهم هستند. از اینرو ارائه مدلهای بانک اطلاعاتی با امکان پردازش دادههای نادقیق مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. استفاده از مدلهای بانک اطلاعاتی و ادغام آن با مفاهیم تئوری فازی یک تحول عظیم در بانکهای اطلاعاتی و سیستمهای هوشمند و پاسخگو محسوب میشود که در نهایت میتواند منجر به پیاده سازی علمی نوعی استدلالهای بشری مبتنی بر هوش و پیش فرض های معتبر گردد. این عمل راهی است جهت انعطاف دهی به مدلهای بانک اطلاعاتی بطوری که سیستم بتواند تا حد امکان از دادن پاسخهای تهی پرهیز کند و در ضمن بتواند برای هر متغییر حتی الامکان مقادیری را وارد نماید. هر چند که مقدار واقعی آن متغییر نامشخص باشد یا اصولا به صورت کیفی نه کمی بیان گردد.
هدف نهایی در این پروژه بسط مدل بانک اطلاعتی رابطهای است به طوری که با تعریف مفاهیم انعطاف پذیر بتوان مقادیر زیادی از اطلاعات را پردازش کرد. بنابراین با توجه به لزوم پردازش اطلاعت نا دقیق و مبهم با بهره گیری از توانایی تئوری مجموعههای فازی مدل داده کریسپ بانک اطلاعاتی رابطهای را به مدل داده فازی رابطهای گسترش دهیم. نتیجه این عمل این است که سیستمی که از چنین ساختار دادهای استفاده میکند، میتواند اطلاعات مورد نیاز را راحت تر بدست آورده و بهتر میتواند به استنتاج نتایج بپردازد.
منبع: میکرودیزاینرالکترونیک