درقسمت سوم کامپایلر و پروگرامر موردنیاز برای کار با میکروکنترلر STM8 را معرفی نمودیم. برای برنامهنویسی میکروکنترلر STM8 از زبان برنامهنویسی C در محیط نرمافزاری STVD استفاده میشود که برای کامپایل کردن کد نوشتهشده برای میکروکنترلر STM8 از نرمافزار کامپایلر Cosmic C استفاده میشود. برنامه کامپایلشده توسط پروگرامر ST_Link برروی میکروکنترلر STM8 پروگرام میشود. در اینقسمت از آموزشهای خانواده میکروکنترلر STM8، نرمافزار STM8 CubeMX را موردبررسی قرار میدهیم.
با ما همراه باشید.
یکیاز موضوعات خوشحالکننده این است که در اواخر فوریه ۲۰۱۷ نرمافزار STM8 CubeMX عرضه شد. اگرچه این نرمافزار هنوز درمرحلهی توسعه است ولی میتوان انتظارداشت که در آینده نزدیک نوآوری بزرگی محسوب شود. میتوان روزهای اولیهای که نرم افزار STM32 CubeMX عرضهشده بود را به یاد آورد که غلبه به چالشهای بزرگ برای آن دور از انتظار نبود. در حال حاضر از STM8 CubeMX برای کسب اطلاعات رایج بر روی تراشه STM8 مانند تخصیص پین،الگوی قرارگیری پینها، مشخصات فنی اولیه مانند ظرفیت حافظه،تنظیمات ساعت و … استفاده کرد. میتوان اطمینان داشت که در آینده نرمافزار STM8 CubeMX بهصورت قوی در عرصه نرمافزارهای دیجیتال خودنمایی میکند.
بااینوجود، ما از استفادهاز این نرمافزار برای میکروکنترلرهای STM لذت میبریم.
دانلود نرمافزار STM8CubeMX
باوجود اینکه استفادهاز این نرمافزار اطلاعات رایج موردنیاز برای تراشه STM8 را بهراحتی در اختیار ما قرار میدهد، اما توصیه میکنم که از این نرمافزار فقط بهعنوان یک مرجع استفادهکنید ولی خود را به آن وابسته نکنید، چون اشکالاتی در این نرمافزار وجود دارد که هنوز برطرف نشدهاست. یک مثال از این اشکالات در تصویربالا دیده میشود. در شکلبالا تایمر ۴ (Tim4) نشانداده نشدهاست، درحالیکه میکرو STM8S003 دارای این تایمر است. مطمئناً توسعهدهندگان این نرمافزار روی این مسائل کار خواهند کرد. بههمیندلیل فعلاً این نرمافزار جز نرمافزارهایی که “باید” استفادهشوند قرار نمیگیرد.
در قسمت پنجم سیسوگ قصد دارد تا اطلاعات موردنیاز برای کار با میکروکنترلر STM8 و همچنین نحوهکار با ابزارهای نرمافزاری میکروکنترلر STM8 را بیانکند. پس تا انجام پروژههای مختلف با میکروکنترلر STM8 با ما همراه باشید.
منبع: سیسوگ