معرفی ماژول SC66 کویکتل(AI + IOT)

0
576
ماژول SC66 کویکتل
ماژول SC66 کویکتل

مقدمه

شاید از خودتان پرسیده‌باشید که آیا میشود IOT را به هوش‌مصنوعی(AI) نیز مجهز نمود؟ این سوال دقیقا وقتی پیش می‌آید که شما تصمیم میگیرید بر‌مبنای اصول هوش‌مصنوعی، دستگاه مبتنی‌بر IOT خود را مستقلا صاحب اجرای عملیات یا تصمیم در لحظه نمایید حتی درصورت آفلاین‌شدن دیوایس و مطمئنا با سرعت‌بالا! در جواب به این‌سوال اکثرما خواهیم‌گفت این کار امکان‌پذیر نمی‌باشد، هزینه، حجم پردازشگرها و انرژی مصرفی ازجمله مواردی هستند که ما را به این نتیجه میرسانند. البته باوجود ماژول SC66 Quectel این موضوع دور از انتظار نخواهد بود! حال با این فرض پیش میرویم که ما قادربه پیاده‌سازی الگوریتم واقعا سخت و پیچیده هوش‌مصنوعی به‌همراه کارهای کنترلی می‌باشیم اما مانعی که اینجا وجود دارد این است که هنوز تکنولوژیی را نداریم که واقعا به‌صورت کاملا حرفه‌ای این حجم اطلاعات را درخود نگه‌دارد و با سرعت‌بالایی بتواند آن‌را پردازش‌نماید(اما SC66 در راه هست).
در این مقاله میخواهیم شما را با تراشه SC66 آشنا‌کنیم که می‌توان از آن به‌عنوان انقلابی در عصر تکنولوژی نام‌برد.

ماژول SC66
ماژول SC66

 

ماژول SC66

شرکت کویکتل یکی‌از بزرگترین فروشندگان جهانی ماژول‌های وایرلس و M2M می‌باشد که اخیرا ماژول SC66 خود که قابلیت هوش‌مصنوعی دارد را معرفی‌نموده‌است، که البته پس‌از معرفی این محصول با استقبال‌زیادی از مشتریان و علاقمندان نیز روبه‌رو گردیده‌است. SC66 مجهزبه پردازش شبکه‌عصبی است که این تکنولوژی برروی تراشه Qualcomn Sdm660 تعیبه‌شده که خود این تراشه دارای ۸هسته Kryo260(قابلیت سفارشی بودن تا ۶۴بیت) می‌باشد و در مد عملیانی میتواند فعالیت‌نماید.

  • Fast Mode: قابلیت افزایش سرعت هسته را تا ۲.۲گیگاهرتز دارد.
  • Power Saving Mode: قابلیت کاهش سرعت تراشه را تا ۱.۸گیگا‌هرتز را دارد.

علاوه‌بر ۸هسته‌بودن SC66، این تراشه یک پردازنده Adreno ۵۱۲ به‌همراه یک کنترل‌کننده حافظه LPDR4x (دارای دو کانال ۱۸۶۶Mhz) را دارا میباشد. لازم‌به‌ذکر است سخت‌افزارهایی که از تکنولوژی هوش‌مصنوعی استفاده می‌کنند دارای پردازشگر‌های شش‌ضلعی، گرافیک و هسته Kryo می‌باشند. انجام محاسبات AI(هوش‌مصنوعی) برای پیاده‌سازی بر‌روی یک تراشه نیاز‌به الگوریتم و محاسبات بسیار پیچیده‌ای دارد که این عمل درگذشته به‌صورت خیلی فشرده برروی تراشه‌ها پیاده‌سازی می‌شد و نقطه‌ضعف بزرگ این بود که پس‌از پیاده‌سازی AI بسیاری‌از کاربرد‌های IOT قابل‌ پیاده‌سازی نبودند.

اما شرکت کویکتل می‌گوید با ارائه محصول SC66 خود انقلابی عظیم در بخش Embeded AI به‌وجود می‌آورد.

که این امر را به‌اصطلاح Cloud to Edge یا Cloud to Fog می‌گویند. و این بدین‌معنی است که بخش یا کل فرایند پردازش به دستگاه‌ها انتقال می‌یابد و سپس به‌سمت محیط ابری منتقل میگردد. و نمونه‌ای که قادربه انجام این تکنولوژی است محصول SC66 شرکت کویکتل می‌باشد که می‌تواند کاربرد بسیارزیادی در زمینه هوش‌مصنوعی و اینترنت‌اشیا را داشته‌باشد.

مقایسه Fog و Edge Cloud
مقایسه Fog و Edge Cloud

 

رابط‌های جانبی

ازجمله رابط‌های جانبی این تراشه می‌توان به مواردزیر نیز اشاره‌کرد.

  • LCM, ۲۴MP at ۳۰ fps ZSL Camera Touch Panel
  • MIC
  • SPK
  • UART
  • USB
  • I۲C
  • SPI
  • unique ۴K video capturing and recording feature ۲۵۶۰ ×۱۶۰۰, ۶۰ fps

در IOT به‌طورمعمول برای جمع‌آوری و کنترل انواع پارامترها مانند دما،رطوبت،وزن و سرعت… و سپس ارسال اطلاعات سنسورها به یک سیستم کنترل‌کننده استفاده‌میشود اما با این انقلاب در زمینه تکنولوژی قادرخواهیم‌بود که برای سیستم‌ها به‌صورت‌خودکار تصمیم‌گیری، ایجاد هوش کسب‌‌وکار و عملیات کنترلی را به‌طرز حیرت‌انگیزی انجام‌دهیم. درحال حتی اگر ماهیت داده‌هایی که داریم ناشناخته‌باشد مانند تصویر و صدا ممکن‌است ما نیاز‌به پردازش داده‌ها در دستگاه‌ها‌(Edge) را داشته‌باشیم و در‌نهایت آن‌را به سمتCloud ارسال‌کنیم.

سوالی‌که هست آیا یک Cpuمعمولی قادربه انجام عملیات پیاده‌سازی الگوریتم AI است؟ خیر این‌کار امکان‌پذیر نیست البته باید گفت که یک CPUمعمولی توانایی پیاده‌سازی خیلی‌از این کارها را دارد و مقرون‌به‌‌صرفه هم هست اما برای اجرای الگوریتم‌های شبکه‌عصبی کارایی ندارد و می‌توان گفت یکی‌از دلایلی‌که SC66 موردتوجه قرارگرفته‌است همین موضوع میباشد.

 

منبع:‌سیسوگ

مطلب قبلیپروتکل DNP3 چیست؟
مطلب بعدیآموزش FPGA قسمت سوم: نرم‌افزار ISE و زبان VHDL

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید