میکروسوئیچ گونهای از کلید است که با فشار فیزیکی بسیار کوچکی تحریک میشود. عمل کلیدزنی در وضعیتهای مشخصی از محرّک اتفاق میافتد. استفاده از میکروسوئیچها به علت هزینهٔ پایینشان و عمر مفید بالا (بیش از ۱ میلیون چرخه و در مدلهای پرکار تا ۱۰ میلیون چرخه) بسیار رایج است. تمایز اصلی میکروسوئیچها از دیگر ابزارهای کلیدزنی این است که در میکروسوئیچ جابجاییهای کوچک محرک که بر دکمهٔ میکروسوییچ اعمال میشود، باعث جابجایی بهنسبت زیاد کنتاکتهای الکتریکی میکروسوییچ خواهد شد که —فارغ از سرعت محرک— سرعت زیادی دارد. بیشتر طراحیهای موفق از پدیدهٔ پسماند نیز بهره میبرند، بدین معنی که حرکت کوچک محرک در جهت معکوس برای بازگرداندن کنتاکتها به حالت نخست کافی نخواهد بود و محرک باید به اندازهٔ قابل توجهی در جهت عکس حرکت کند.
نخستین میکروسوئیچ توسط فردی به نام پیتر مکگل در سال ۱۹۳۲ میلادی در فریپورت، ایلینویز ابداع شد.[۱] مکگل در آن زمان یکی از کارمندان شرکت باتریسازی برگس بود. او در سال ۱۹۳۷ یک شرکت با عنوان میکروسوئیچ بنیان نهاد. از آن زمان تا کنون نام تجاری میکروسوییچ برای اشاره به این نوع از سوئیچها رایج شدهاست و شرکتهای زیاد دیگری هم به تولید آن میپردازند. کاربرد میکروسوییچها بسیار گسترده و مختلف است، از کاربردهای رایج میکروسوییچها میتوان به اینترلاک درهای دستگاه مایکروویو، کلیدهای تشخیص طبقه و ایمنی در آسانسورها، دستگاههای سکهای، یا تشخیص جمعشدگی کاغذ در دستگاههای کپی اشاره کرد. هرچند میکروسوییچهایی وجود دارند که میتوانند موتورهای کوچک، لامپها و سیمپیچها را مستقیم قطع و وصل کنند اما معمولاً جریان نامی میکروسوییچها در حد مدارهای فرمان است.
یکی از قطعه های پرکاربرد که در بسیاری از پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد میکروسوئیچ است. میکروسوئیچ در حقیقت یک کلید قطع و وصل ساده می باشد و برای قطع و وصل نمودن جریان برق در مدارهای الکترونیکی به کار می رود.فرق میکروسوئیچ با کلیدهای قطع و وصل عادی این است که شاسی میکروسوئیچ به صورت فنری می باشد، یعنی تا زمانی که روی آن فشار اعمال می شود، جریان برق را قطع یا وصل نگه می دارد و در لحظه رها شدن شاسی، وضعیت به حالت اولیه خود برخواهد گشت. میکروسوئیچ ها معمولاً دارای سه عدد پایه می باشند. یکی از پایه های میکروسوئیچ معمولاً با COM مشخص می شود که پایه ورودی آن می باشد. یکی از پایه های آن با علامت( NC ( normally close و پایه دیگر با علامت( NO ( normally openمشخص می گردد. در حالت عادی و پیش از فشردن شاسی میکروسوئیچ، پایه COM به پایه NC متصل، و از پایه NO جدا می شود. با فشردن شاسی میکروسوئیچ، پایه COM از پایه NC جدا شده و به پایه NO متصل می گردد. میکروسوئیچ ها در رباتیک و همچنین ساخت پروژه های دانش آموزی، وسیله بسیار پرکاربردی می باشند. برخی از کاربردهای میکروسوئیچ شامل روبات های تشخیص مانع، تشخیص رسیدن بازوی دستگاه به انتهای دامنه حرکتی، شیشه بالابر خودروها، دزدگیر خودروها و… می باشد. میکروسوئیچ ها با توجه به ولتاژ و جریانی که می توانند از خود عبور دهند، تقسیم بندی می شوند و در انواع و شکل های گوناگونی به فروش می رسند.
منبع: برنیکا