ساخت وای فای ریپیتر (Wi-Fi REPEATER) با ESP8266

0
247

در این آموزش، قصد داریم تا به کمک ماژول وای فای ESP8266 یا NODE-MCU یک Wi-Fi REPEATER یا تکرار کننده وای فای بسازیم. به این صورت که ماژول وای فای به مودم شما متصل می‌شود، و خود ماژول، مجدداً یک نقطه دسترسی (AP) ایجاد می‌کند. با این تکنیک می‌توانیم برد و قدرت وای فای را افزایش دهیم. اما این پروژه، بیشتر جنبه آموزشی دارد تا جنبه عملی! لطفاً قبل از انجام عملی پروژه، یک دور آن را مطالعه، و قسمت انتهای مطلب را نیز درباره نحوه عملکرد آن مطالعه کنید.

 

قطعات مورد نیاز Wi-Fi REPEATER

 

قطعات مورد نیاز Wi-Fi REPEATER
Wi-Fi REPEATER
  • ماژول اینترنت اشیاء Node MCU یا ESP8266
  • آنتن وای فای
  • سیم کوتاه برای ارتباط بین آنتن و ماژول
  • کابل USB برای تغذیه ماژول ESP8266
  • کلگی شارژر 5 ولت. (میتواند هر شارژر USB موبایلی باشد) و یا از برق USB کامپیوتر یا پاوربانک نیز میتوانید استفاده کنید.
  • جعبه پلاستیکی با ابعاد مناسب، برای مدار (اختیاری)

 

برخی از دیگر پروژه های جذاب ESP8266
ساخت قفل در هوشمند مجهز به وای فای با ESP8266
آموزش اتصال آردوینو ESP8266 به ربات پیام رسان بله
اینترنت اشیاء و اتصال به ربات تلگرام بدون محدودیت و فیلتر

 

گام اول – دانلود و اجرای فایل های مورد نیاز

ابتدا فایل زیپ پروژه را از این قسمت دانلود کنید. پس از اینکه فایل زیپ را دانلود و استخراج کردید، فایل‌های زیر را خواهید دید:

گام اول – دانلود و اجرای فایل های مورد نیاز

در فایل‌های بالا، فریمور Wi-Fi REPEATER و ابزارهای لازم برای پروگرام کردن ESP8266 و چند برد مشابه دیگر وجود دارد. نرم افزار پروگرامر، برای هر دو سیستم عامل‌های مک و ویندوز نیز قرار داده شده است.
ابتدا وارد پوشه flash_download_tools_v3.4.1_win شوید. دقت داشته باشید که در مسیر این نرم افزار در کامپیوتر شما، پوشه‌ای با نام فارسی وجود نداشته باشد. (احتمالاً برای اجرا به پایتون نیز احتیاج خواهید داشت.)

اگر ویندوزی هستید، داخل همان پوشه، مجدداً وارد پوشه FLASH_DOWNLOAD_TOOLS_V3.4.1_Win شوید و ESPFlashDownloadTool_v3.4.1.exe را اجرا کنید. سپس از میان گزینه‌های موجود، ESP8266 را انتخاب کنید.
اگر سیستم عامل مک دارید، داخل همان پوشه flash_download_tools_v3.4.1_win، پوشه‌ای با نام MACOSX__ وجود دارد که فایل‌های مورد نیاز شما درون آن وجود دارد.

 

گام دوم – نصب درایور

شما برای اینکه بتوانید ماژول را به کامپیوتر متصل کنید، باید درایور CH340 را نصب داشته باشید. در میان فایل‌هایی که دانلود کرده‌اید، فایل CH341SER_win.zip درایور مربوط به ویندوز و CH34x_Install_mac.zip درایور مک می‌باشد.

 

گام سوم – ریختن فایل فلش بر روی ماژول ESP8266

منوهای نرم افزار فلشر را مطابق شکل زیر تنظیم کنید.

گام سوم – ریختن فایل فلش بر روی ماژول ESP8266

در بالای نرم افزار، چند قسمت برای انتخاب فایل فلش وجود دارد، وارد پوشه firmware_sdk_1.5.4 شده و فایل 0x00000.bin را به عنوان فایل اول، و فایل 0x40000.bin را به عنوان فایل دوم به نرم افزار بدهید. همچنین درون کادر جلوی هر فایل، آدرس حافظه آن را نیز همانند تصویر بالا وارد کنید. سپس تیک بغل فایل را بزنید تا هم اسم فایل و هم آدرس آن به رنگ سبز در آید. شماره پورت سریال را با توجه به سیستم خودتان تغییر دهید. فرکانس کریستال، حالت SPI و سایز فلش را نیز همانند تصویر تنظیم کنید.

در نهایت، دکمه‌ای با نام start یا flash یا connect در نرم افزار وجود دارد که با فشردن آن، عملیات آغاز می‌شود.

 

گام چهارم – کانفیگ کردن ماژول

بعد از اینکه عملیات آپلود فایل فلش بر روی ماژول تمام شد، یک بار اتصال USB را قطع و وصل کنید. سپس با کمک یک نرم افزار پورت سریال (مثل پنجره سریال مانیتور خود آردوینو) به ماژول وصل شوید. سرعت پورت سریال (Baud rate) را روی 115200 و NL&CR قرار دهید. سپس دستورات زیر را برای ماژول ارسال کنید. به جای ### مقادیر مورد نیاز خود را قرار دهید و نیازی هم به علامت ” ندارد.

برای وارد کردن اسم شبکه وای فایی که می‌خواهید به آن متصل شوید:

set ssid ####

برای مثال، اگر اسم وای فای شما Sina باشد، باید به این صورت وارد کنید:

set ssid Sina

به همین ترتیب، سایر تنظیمات را نیز وارد کنید. بین هر دستوری که ارسال می‌کنید، کمی صبر کنید تا ماژول پاسخ درخواست شما را بدهد. معمولاً پاسخ ماژول به این صورت خواهد بود:

SSID set
CMD>

وارد کردن گذرواژه مودم وای فای شما:

set password #####

ماژول پس از اینکه به مودم وای فای شما وصل شد، می‌بایست آن را مجدداً تکرار نماید، بنابراین باید یک نقطه دسترسی یا AP (چیزی شبیه به قابلیت HOT SPOT تلفن‌های هوشمند) برای Wi-Fi REPEATER شما ایجاد کند. شما می‌توانید نام و رمز عبور شبکه جدید را نیز به دلخواه خودتان تغییر دهید! برای مثال اگر مودم وای فای شما رمز دارد، به کمک ماژول ESP8266 آن را بدون رمز کنید! یا برعکس!

برای تعیین نام نقطه دسترسی یا همان وای فای جدید شما، دستور زیر را وارد کنید:

set ap_ssid #####

گر می‌خواهید وای فای جدید شما، دارای رمز باشد، در دستور زیر مقدار 0، و اگر می‌خواهید بدون رمز و باز باشد، عدد 1 را وارد کنید. (به طور پیش فرض بدون رمز می‌باشد.)

set ap_open 0

برای تعیین رمز عبور وای فای جدید:

set ap_password ####

در نهایت، با دستورات زیر تنظیمات را ذخیره و از کنسول خارج شوید. سپس یک بار نیز ماژول را ریست کنید:

save
quit

 

بررسی عملکرد

بررسی عملکرد

این پروژه، بیشتر از اینکه جنبه عملی داشته باشد، برای تست و ارزیابی این موضوع بود که آیا به کمک ماژول ESP82266 یا برد آموزشی Node Mcu، می‌توان یک Wi-Fi REPEATER ساخت یا خیر. در هنگام تست عملی، مشکلی که دیده شد، گاهی اوقات اتصال موبایل به ماژول به سختی صورت می‌گیرد و در مرحله تعیین آی پی آدرس توسط ماژول، مدتی گیر می‌کند. همچنین اتصال ناپایدار بوده و ممکن است قطع شود. اما با چند بار تست کردن و خاموش و روشن کردن وای فای موبایل، برای مدتی اتصال برقرار بود و تقریباً تمام نرم افزارهای تلگرام، اینستاگرام و… بدون مشکل، اما با سرعت کم باز می‌شدند. جستجو و وب گردی نیز قابل انجام بود. اما سرعت پایین و قطعی یکی از مشکلات این پروژه است. همچنین با توجه به اینکه سورس فایل فلش وجود ندارد، ممکن است اعتماد به آن نیز سخت باشد.

 

پس از اینکه این پروژه را به عنوان یک سرگرمی الکترونیکی انجام و متن آن را برای آموزش آماده کردم، متوجه شدم در گیت هاب نیز پروژه متن بازی مشابه با امکانات خیلی بهتر وجود دارد! با توجه به اینکه سازنده توضیحات بسیار خوبی در مورد نحوه راه اندازی و امکانات آن داده است، به راحتی می‌توانید آن را راه اندازی کنید.

منبع آموزش بالا

 

 

منبع:سیسوگ

مطلب قبلیآموزش STM32 با توابع LL قسمت هشتم: UART-Transmit
مطلب بعدیآموزش PIC قسمت دوم: شروع کار با میکروکنترلرهای PIC

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید