پرونده قطعات تقلبی الکترونیکی – قسمت سوم

0
277
پرونده قطعات تقلبی الکترونیکی – قسمت سوم

در قسمت های قبل، ماموریتی را برای شناسایی قطعات تقلبی الکترونیکی شروع کردیم. در گزارش این ماموریت، راهکار هایی برای تست قطعات الکترونیکی پیدا کردیم. در این قسمت، ادامه این گزارش را خواهیم دید…

مخدوش بودن علامت تجاری سازنده

مخدوش بودن علامت تجاری سازنده

در تصویر فوق، لوگوی کمپانی فیلیپس ایراد دارد. عبارت “PHILIS” بجای ” PHILIPS” درج شده است. مورد دیگر، امحا شدن نام و سریال قطعه پس از قرار دادن در حلال‌های صنعتی است. قطعات معتبر تحت هیچ شرایطی نامشان مخدوش نمی‌شود و زمان مشخصی را می‌توانند در حلال‌های قوی غوطه‌ور شوند. همچنین در برخی از قطعات، منوط به استفاده از حلال‌هایی خاص، نام گذاری‌ها مخدوش می‌شوند (به طور مثال تینر باعث کمرنگ شدن نام خازن‌های آلومینیوم می‌شود).

هر دو نشانگر بالا و انتهای بخش را نسبت به یک نمونه خوب شناخته شده مقایسه کنید. چک کنید تا اطمینان حاصل شود که شروع و پایان حتی در دو طرف صورت می‌گیرد.

در این مثال، علامت گذاری در انتهای بخش پاک شد و در انتها نشانه‌هایی از سایش مرکز را نشان می‌دهد. علاوه بر این، تعداد جزئی هنوز قابل مشاهده است تا تأیید شود که این قسمت تغییر کرده است.

 

استفاده از نوار چسب های قوی در قطعات تقلبی الکترونیکی

یک روش خوب دیگر، استفاده از نوارچسب‌های نسبتاً قوی است.

در این قطعه‌ی خاص، مشخصات اصلی امحا شده و مجدد چاپ شده است. این مورد در خصوص قطعاتی با بدنه فلزی از جنس نیکل، و آب کاری طلای جعلی روی فلز کارآمد است.

شکستگی و تعمیر پایه‌ها

 

در این تصویر لحیم شدن پایه‌ی شکسته‌ی سمت چپ، کاملاً مشهود است.

 

تفاوت در فونت و مشخصات درج شده

یک راه دیگر برای تشخیص قطعات تقلبی الکترونیکی را در تصویر زیر، مشاهده می کنید. درج مشخصات هر دو قطعه به وسیله‌ی لیزر صورت گرفته است، اما از نظر فونت و محتوا با هم متفاوت هستند.

قطعه‌ای که کد تاریخ تولید آن آن 0028 است، در آزمون شتاب ثابت 30 جی 30G، دچار شکستگی شد و مهرو موم آن مخدوش شده بود و در اکثر تست‌هایی که سازنده توصیه کرده بود، دچار مشکل شد. از آنجایی که این نوع بسته بندی، سرامیکی بود، درب آن با ابزار آلات خاصی باز شد و چیپ داخلی مورد تست قرار گرفت.

کد تاریخ 0028 یک دوره QPL معتبر برای بخش‌های Analog Devices بود، اما شماره ماسک عدد اشتباه “AD7581” را نشان می‌دهد و درست “AD7582” را نشان نمی‌دهد.

 

نامرتب بودن نوشته‌های روی قطعات

در برخی از موارد، ممکن است نوشته‌های روی قطعات اندکی نامرتب باشند، این امر ناشی از جعل است!

 

در تراشه‌ی فوق با وجود اینکه نوشته‌ها بسیار مرتب به نظر می‌رسند و تشابه زیادی با نمونه اصلی دارد، حرف “r” در عبارت Strong ARM قدری نامیزان است. همچنین حروف عبارت ARM نیز قدری نامرتب هستند؛ این موارد ناشی از دست‌کاری قطعات است.
در این تصویر حروف در جای صحیح قرار ندارند:

حرف سمت چپ به نظر می‌رسد “B” باشد. همچنین متوجه شدیم که برخی علامت‌های اضافی را نیز حک کرده‌اند که با همان رنگی که برای نشان دادن شماره قطعه استفاده می‌شود پر شده است.

با ارسال این تصویر به کمپانی Maxim (ماکسیم) مشخص شد که این قطعات جعلی هستند.

 

بی دوام بودن پرینت و جوهر نوشته‌ها

این قطعه به نظر اصلی می‌آمد و پایه‌ها قدری استفاده شده، با این حال تست دوام روی نام‌گذاری آن انجام شد.
نوشته‌ها محو شدند، از این رو این قطعه مردود اعلام شد.

در این قطعه نوشته‌ها به سادگی با یک دستمال نمناک محو شدند. عکاسی اشعه ایکس یک روش بازرسی و تشخیص دیگری برای تشخیص مسائل فراهم می‌کند.

 

این اشعه ایکس نشان می‌دهد که تمام سیم‌ها در این قطعه جابجا شده و شکسته می‌شوند.

 

 

کارگاه های جداسازی قطعات دست دوم

در ادامه، تصاویر از کارگران چینی را میبینید که در حال جداسازی قطعات الکترونیکی از داخل برد های قدیم و معیوب هستند.

 

منبع:سیسوگ

مطلب قبلیآموزش PIC قسمت دوم: شروع کار با میکروکنترلرهای PIC
مطلب بعدیاز گرانی میکروکنترلر STM32 تا میکروکنترلرهای تقلبی!

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید