پروژه تشخیص رنگ سخنگو

0
115
تشخیص رنگ گویا
تشخیص رنگ گویا

در علم الکترونیک، تشخیص رنگ توسط سنسورهای مخصوصی که برای این منظور تولید می‌شوند انجام می‌شود. تشخیص رنگ بصورت الکترونیکی کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف بخصوص صنایع بسته بندی و چاپ دارد.

نوري كه چشم انسان آنرا حس مي‌كند ناحيه‌اي باريكي از انر‍ژي الكترومغناطيسي را تشكيل مي‌دهد. انرژي الكترومغناطيس در شكلي از امواج منتقل مي‌شود كه بوسيله دامنه و فركانس توصيف مي‌گردد.

معمولا نور را بوسيله طول موج در واحد نانومتر بيان مي‌كنند. وقتي كه از نور مي‌گوييم منظورمان همان تابشي است كه با چشم مي‌بينيم، پس تابش فرابنفش و فروسرخ را نبايد به عنوان نور دانست زيرا با چشم قابل رؤيت نيستند. بازه طول موجهايي كه با چشم قابل درك است از حدود 400 نانومتر تا 700 نانومتر است. با تاباندن نور سفيد به يك منشور مي‌توانيم طول موجهاي قابل رويت را داشته باشيم. فرايند ديدن زماني رخ مي‌دهد كه نور از اشياء منعكس و به چشم ما برسد.

 

تشخیص رنگ گویا
تشخیص رنگ گویا

تشخيص رنگها با ابزار الكترونيكي

از زمان آشكارسازي طيف رنگها توسط گاليله به وسيله منشور و بعد از آن اختراع كامپيوتر، استفاده رنگها گسترش بسياري پيدا كرد. بنابراين وسائل ساخته شدند كه بتوانند رنگها را تشخيص دهند. اساس كار اين المانها بر اساس بازتابش نور از سطح مواد مي‌باشد. مي‌دانيم كه اجسام يك سري از طول موجهاي نور را دريافت و يكسري ديگر را بازتابش مي‌كند. طول موج بازتابش شده كه به چشم ما مي‌رسد رنگ آن ماده مي‌باشد. آشكار ساز رنگها كه به سنسور رنگ معروفند براي آشكار سازي رنگ از اين خاصيت استفاده مي‌كنند.

سنسور رنگ به اين صورت عمل مي‌كند كه امواج ساطع شده از مواد را دريافت وآشكار مي‌كند  آن را به يكي از راههاي جريان، ولتا‍ژ و يا فركانس اعلام مي‌كند.

سنسورهاي متفاوتي تا به حال ساخته شده است كه بر حسب نياز كاري مورد استفاده قرار مي‌گيرند. سنسورهايي وجود دارد كه يكي از سه رنگ اصلي قرمز، سبز و آبي را تشخيص مي‌دهد و با استفاده از اين سنسورها در يك مدار مي‌توان مداري را طراحي كرد كه تعداد زيادي از رنگها را تشخيص دهد.

البته سنسورهايي طراحي شده است كه مي‌تواند تعداد زيادي از رنگها را تشخيص دهد كه به سنسورهاي RGB معروفند. دو نوع از اين سنسورها كه در بازار موجود مي‌باشند PD153 و TCS230 مي‌باشد.

سنسور رنگ PD153

در ديتاشيت مشخصات اين سنسور به صورت زير مي‌باشد:

  • در طول موجهاي زياد داراي حساسيت زياد مي‌باشد.
  • اين سنسور تا 18 رنگ را مي‌تواند تشخيص دهد.
  • خروجي اين سنسور مطابق با ورودي تغيير مي‌كند.
  • اين سنسور داراي اطمينان براي كاركرد صحيح براي اهداف مخصوص مي‌باشد.
  • اين سنسور توانايي اندازه گيري نور آبي در نزديكي مادون قرمز را دارا مي‌باشد. (1000 نانومتر طول موج)

سنسور تشخیص رنگ TCS230

تعدادي از توانايي اين سنسور به صورت زير مي‌باشد:

  • توانايي تبديل شدت نور به فركانس
  • توانايي پردازش رنگ و تطابق كامل آن با فركانس خروجي
  • حفاظت شده در مقابل نوسانات برق و ايجاد مشكل
  • توانايي تحمل ضريب حرارت تا 200 ppm

توضيحات

TCS230 رنگ نور را پردازش مي‌كند و آنرا به فركانس تبديل مي‌كند. خروجي اين سنسور يك موج مربعي با ديوتي سايكل 50% است و مقدار فركانس خروجي مطابق با شدت نور است. فركانس خروجي را مي‌توان بوسيله دو پايه ورودي در سه حالت از قبل تنظيم كرد. خروجي اين سنسور را مي‌توان مستقيماً به يك ميكرو كنترلر و يا يك مدار ديجيتال وصل كرد.

16 فتوديود فيلترهاي آبي، 16 فتوديود فيلترهاي سبز، 16 فتوديود فيلترهاي قرمز و 16 فتوديود بدون فيلتر مي‌باشد. اين 4 نوع فتوديود به هم پيوسته هستند و غير يكنواختي تابش هاي واقع شده را به حداقل مي‌رسانند. همه ديودهاي با رنگهاي يكسان به طور موازي به هم متصل هستند و نوع فتوديودها توسط كاربر، توسط پين هاي ورودي تعيين مي‌‌شود.

تراشه هاي ضبط صدا و پخش با مدت زمان 60 ثانيه (APR9600)

APR9600 تراشه يكپارچه براي ضبط مي‌باشد و مي‌تواند اطلاعات را ذخيره و حتي در زمان قطع برق آنرا حفظ كند و توانايي ضبط صدا تا 60 ثانيه را دارا مي‌باشد. اين تراشه هر دو حالت دسترسي تصادفي و ترتيبي را از چندين پيغام دارا مي‌باشد. آزمايش آن توسط كاربر آسان مي‌باشد و اين امر به طراحان اجازه مي‌دهد طرحشان را براي كيفيتي عالي و ذخيره زمان بر حسب نياز بهبود دهند.

 

دانلود فایل کامل پروژه تشخیص رنگ سخنگو

 

منبع:  میکرودیزاینرالکترونیک

مطلب قبلیپروژه نمایش دمای محیط در کامپیوتر با لب ویو
مطلب بعدینرم افزار طراحی بردمدارچاپی Allegro [ چند نرم افزار فوق العاده دیگر]

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید