پروژه نمایش دمای محیط در کامپیوتر با لب ویو
برای نمایش دما روی کامپیوتر ما به سه قسمت نیاز داریم قسمت اول سخت افزار بیرونی ما هست که دارای حسگر و مبدل هست و بعد از حس دما روی برد میکروکنترلری تعبیه شده است که وظیفه آن خواندن مقدار سنسور و ارسال آن به کامپیوتر میباشد برای ارسال داده ها به کامپیوتر به مدار اینترفیس نیازمند هستیم که قسمت دوم پروژه ما را تشکیل میدهد و در آخر دادههای دریافتی توسط پورت کامپیوتر باید نمایش داده شوند که برای اینکار ما از نرم افزار لب ویو که یک محیط برنامه نویسی گرافیکی و پیشرفته است استفاده میکنیم.
امروزه اندازه گیری و تحلیل کمیتها در صنعت به یک امر ضروری تبدیل شده است و این تحلیل باعث بهبود عملکرد سیستم و در نهایت باعث بالا رفتن کیفیت محصول خواهد شد. در بسیاری از کاربردها کمیتهای مختلفی را توسط سنسورها و مبدلها اندازه گیری و به کامپیوترها منتقل میکنند که بعدا کارشناسان آن قسمت بتوانند عملکرد سیستم را تحلیل کنند و در بعضی موارد از روی این دادهها نمودارهایی رسم میشود.
برای نمایش دما روی کامپیوتر ما به سه قسمت نیاز داریم قسمت اول سخت افزار بیرونی ما هستش که داری حسگر و مبدل هستش و بعد از حس دما روی برد میکروکنترلری تعبیه شده است که وظیفه آن خواندن مقدار سنسور و ارسان آن به کامپیوتر می باشد برای ارسال داده ها به کامپیوتر به مدار اینترفیس نیازمند هستیم که قسمت دوم پروژه ما را تشکیل میدهد و در آخر دادههای دریافتی توسط پورت کامپیوتر باید نمایش داده شوند که برای اینکار ما از نرم افزار لب ویو که یک محیط برنامه نویسی گرافیکی و پیشرفته است استفاده میکنیم.
پروژه نمایش دمای محیط در کامپیوتر با لب ویو
از طراحی سخت افزار شروع میکنیم. عملکرد کلی این برد بدین صورت است که دما را با یک سنسور دما اندازه گیری کند و آن را بعد از پردازش به کامپیوتر ارسال کند.
از یک میکروکنترلر AVR هم به عنوان پردازنده استفاده میکنیم. چون اکثر میکروکنترلرهای AVR دارای مبدل آنالوگ به دیجیتال داخلی میباشند (میکروکنترلر انتخابی ما مگا32میباشد )ما از مبدل میکرو برای تبدیل خروجی ولتاژ سنسور به مقدار عددی استفاده میکنیم.
برای قسمت اینترفیس ما از پورت سخت افزاری USB کامپیوتر استفاده خواهیم کرد ولی برای برنامه نویسی بصورت مجازی در هر دو طرف از پورت کام استفاده خواهیم کرد. بطور ساده از یک مبدل USB به COM استفاده میکنیم. برای اینکار از آی سی مبدلهای موجود در بازار مانند FT232 استفاده میکنیم.
حالا نوبت برنامه نویسی قسمت کامپیوتر میباشد که با ما برای اینکار از نرم افزار لب ویو استفاده میکنیم البته باید یک بسته نرم افزاری دیگر که حاوی کتابخانههای ارتباط سخت افزاری لب ویو میباشد نیز باید روی سیستم نصب باشد. پس در این مرحله ما اول نرم افزار لب ویو را نصب و بعد از آن VISA را نصب میکنیم.
خب برای شروع سنسور LM35 را به میکرو وصل میکنیم برای اینکار یکی از هشت کانال ADC موجود روی میکرو یکی را انتخاب میکنیم و خروجی سنسور را مستقیم وصل میکنیم.
فایلهای پروژه شامل: پایان نامه بصورت ورد + پروتیوس پروژه + برنامه طرف کامپیوتر + برنامه میکروکنترلر
این پروژه کاملا اپن سورس ارائه میشود و خریدار میتواند همهی قسمتها را تغییر و دوباره کامپایل و نرم افزار کامپیوتر را به میل خودش دوباره توسعه دهد.
نرم افزارهای مورد نیاز برای باز کردن پروژه:
- پروتیوس ورژن ۷٫۸ به بالا برای باز کردن فایل شبیه سازی
- لب ویوو ۲۰۱۱ به بالا برای باز کردن فایل لب ویو
- پلاگین visa لب ویو برای اجرای پروژه لب ویو باید نصب کنید.
- کد ویژن ۲ به بالا یا notpad ویندوز برای باز کردن کد میکروکنترلر + فایل هگز
- نرم افزار PDF خوان
منبع: میکرودیزاینرالکترونیک