نحوه ضبط و پخش صدا در دستگاه های پخش صوت آنالوگ

0
100
نحوه ضبط و پخش صدا در دستگاه های پخش صوت آنالوگ
نحوه ضبط و پخش صدا در دستگاه های پخش صوت آنالوگ

نحوه ضبط و پخش صدا در دستگاه های پخش صوت آنالوگ

ضبط صوت ها دستگاه هایی هستند که برای ضبط سیگنالهای صوتی بر روی نوار مغناطیسی طراحی و ساخته شده اند. صدا بعد از برخورد به میکروفون تبدیل به سیگنال های الکتریکی می‌شود و به دستگاه ضبط می‌رسد.

در دستگاه ضبط صوت صدا تقویت می‌شود و از طریق هد بصورت میدان مغناطیسی روی ذرات مغناطیسی نوار ضبط می‌شود. ضبط صوت می‌تواند مونو  استریو  چهارباندی  هشت باندی و یا شانزده باندی باشند. ضبط صوت های مونو و استریو کاربرد تجاری و معمولی دارند. ضبط صوت های چند باندی معمولا برای صدابرداری در استودیو و ارکسترهای موسیقی به کار می‌روند.

اولین بار محققی بنام ولادمیر پولسون از کشور دانمارک دستگاهی را ساخت که از طریق حرکت سریع یک سیم فولادی از مقابل یک سیم پیچ مخصوص می‌توانست سیگنال صدا را ضبط کند. بعد از وی بسیاری از دانشمندان سعی کردند برای ضبط صدا به جای سیم فولادی از نوار مغناطیسی استفاده کنند. بالاخره  در سال 1939 آلمانی ها یک نوع نوار مغناطیسی و مقاوم که با ذرات مغناطیسی پوشیده شده بود را تولید کردند.

آشنایی با هدهای مغناطیسی

در ضبط صوت های نواری عمل ضبط سیگنال صوتی بر روی نوار بصورت مغناطیسی انجام می‌گیرد. عمل تبدیل سیگنال الکتریکی ضبط شده بر روی نوار به سیگنال صوتی قابل پخش از طریق القای مغناطیسی صورت می‌گیرد. تمامی هدهای مغناطیسی در عمل بر روی شاسی مکانیکی نصب می‌شوند.

 ساختمان هدهای مغناطیسی

یک هد مغناطیسی از یک هسته فلزی خمیده که دو قطب آن بسیار به هم نزدیک شده  فقط در حدود چندین میکرون با هم فاصله دارند تشکیل شده. به این فاصله شکاف هد می‌گویند. هد بر روی هسته سیم پیچ قرار می‌گیرد. زمانی که سیگنال صوتی به این سیم پیچ داده می‌شود  در دو سر شکاف هسته یک میدان مغناطیسی متناسب با سیگنال صوتی به وجود می‌آید.حال اگر یک نوار پلاستیکی که روی آن ماده قابل مغناطیس شدن پوشش داده شده است از مقابل هد عبور کند میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط سیم پیچ مستقیما به روی نوار منتقل می‌شود و ذرات ماده مغناطیس شونده را متناسب با سیگنال صوتی مغناطیس می‌کند. به این ترتیب صدا ضبط می‌شود.

 

دانلود فایل کامل نحوه ضبط و پخش صدا در دستگاه های پخش صوت آنالوگ

 

 

منبع:  میکرودیزاینرالکترونیک

مطلب قبلیپروژه مولد هارومونیک
مطلب بعدیطراحی و ساخت روبات لیفتراک با قابلیت کنترل از راه دور

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید