دیاک ( Diac )

0
95
دیاک ( Diac )
دیاک ( Diac )

دیاک ( Diac ) یک قطعه الکترونیکی است که معادل دو دیود چهار لایه موازی می باشد . نام دیگر دیاک دیود جریان متناوب می باشد . دارای دو پایه آند یک و آند دو می باشد طرز کار ان به این شکل می باشد که از هر دو جهت زمانی که ولتاژ دو سر دیاک به ولتاژ هدایت دیاک برسد دیاک هدایت می نماید.

دیاک
دیاک

دیود بلافاصله بعد از رسیدن به ولتاژ شکست (VBO)، هادی می‌شود و جریان را عبور می‌دهد؛ سپس دیود وارد ناحیه رزنانس منفی می‌شود و این امر باعث کاهش ولتاژ دو سر دیود و افزایش جریان دیود می‌شود و دیود تا زمانی‌که جریانش از جریان نامی دیود (جریان نگه دارنده)(IBO) کمتر نشده، در حالت هادی باقی می‌ماند؛ در جریان‌های کمتر از این مقدار، دیود به حالت حداکثر مقاومت (نارسانا) باز می‌گرد ار برای هر دو جهت دیود صادق است.

دیاک

دیاک قطعه ای مانند دیودهای عادی است اما سر و ته آن مشخص نیست و اهمیتی ندارد که در مدار برعکس نصب شود. از مشخصه های مهم دیاک این است که در هنگام روشن شدن جریان لحظه ای و سوزنی شکلی ایجاد می کند که برای تحریک گیت قطعاتی مانند تریستور و ترایاک مناسب است. دیاک‌ها برخلاف بسیاری از تریستورها مانند ترایاک که برای تریگر کردن از پایه گیت استفاده می‌کنند، فاقد این پایه می‌باشند. بعضی از ترایاک‌ها مانند کوادراک از یک دایاک داخلی سری با پایه گیت خود به این منظور استفاده می‌کنند.

مدار کنترل فاز توسط دیاک و ترایاک
مدار کنترل فاز توسط دیاک و ترایاک

دایاک سه لایه دایاک‌ها همچنین با نام‌های دیگری از جمله دیود تریگر متقارن که برگرفته از منحنی مشخصه آن‌ها است، خوانده می‌شوند. اینکه دایاک یک قطعه دوجهتی یا دو طرفه است باعث شده تا ترمینال یا پایه‌های آن‌ها به صورت آند-کاتد علامت‌گذاری نشده و به صورت A1 (آند ۱) و A2 (آند ۲) و همچنین MT1 و MT2 نام‌گذاری شود.

ساختمان داخلی دیاک

 

منبع: برنیکا

مطلب قبلیRS485
مطلب بعدیدرایو چیست

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید