در سيستمهای ثبت دستی ورود و خروج، امكان اشتباه اپراتور در ثبت اطلاعات و همچنين امكان تبانی اپراتور با رانندگان متخلف وجود دارد، به همين دليل كنترل دسترسی به پاركينگ به خوبی انجام نمیشود. ضمن اينكه در صورت بروز مشكل، امكان گزارش گيری قابل اطمينان از ترددهای انجام شده وجود ندارند. با مکانیزه کردن سیستم پارکینگ میتوان مشکلات پارکینگها را بر طرف نمود. در این پروژه اتوماسیون پارکینگ سعی کردیم بخشی از این مشکلات را حل و کار اپراتور را راحتتر کنیم.
عملکرد اصلی و مهم پروژه اتوماسیون پارکینگ
- شمارش تعداد ورودها و خروجها و ثبت آن در طول روز و ثبت آن تا 30 روز
- اعلام تعداد ماشینهای موجود در داخل پارکینگ
- اعلام تعداد جای خالی موجود در پارکینگ
- ساعت و تاریخ (اطلاعات را دقیق با تاریخ شمسی نشان میدهد).
نمایش ظرفیت خالی پارکینگ، قابلیت رزرو، نمایش تعداد جاهای رزرو شده، ثبت تعداد ورود و خروجها در یک ماه گذشته، تقویم و ساعت دقیق از قابلیتهای این پروژه میباشد.
از قابلیتهای ویژه این پروژه دقیق بودن آن است مثلا اگر ماشینی در خروجی جلوی سنسور را گرفته باشد و در این هنگام چند ماشین وارد پاکینگ شوند ماشینها شمرده میشوند و هیچ وقفه یا خطایی در شمارش رخ نمیدهد.
همچنین در صورت قطع برق اطلاعات ورود و خروج از بین نمیروند.
نحوه عملکرد پروژه
عملکرد پروژه بدین صورت است که ظرفیت خاصی در این پروژه ۱۰۰ عدد برای پارکینگ تعریف شده است. با ورود هر خودرو یکی از ظرفیت کم میشود و روی نمایشگر نشان میدهد و وقتی خوردریی از پارکینگ خارج میشود یک عدد به ظرفیت پارکینگ اضافه میشود.
همچنین میتوان تعداد خاصی مثلا ۵ تا از جاهای پارکینگ را برای افرادی خاص رزرو کرد و در نتیجه همیشه در تعداد رزرو شده از ظرفیت موجود کم میشود.
این پروژه علاوه بر نشان دادن وضعیت لحظهای پاکینگ، تعداد ورود و خروجها را در یک روز ذخیره میکند که میتوان برای حسابداری مفید باشد. همچنین هر روز ساعتی خاص مثلا آخر شب اطلاعات یک روز را در خود ذخیره میکند و این عمل برای ۳۰ روز گذشته انجام میگیرد. و با محیط کاربری ساده و با شستیهای موجود براحتی میتوان اطلاعات ۳۰ روز گذشته پارکینگ را مطالعه کرد.
از شستیهای موجود روی برد برای تنظیم ساعت، تاریخ، مررور ورود خروجهای یک ماه گذشته، رزرو جا و… بکار میرود. این پروژه دارای رابط کاربری ساده و آسان است و میتوانید براحتی به تنظیم تاریخ شمسی، ساعت و دیگر قابلیتهای برد بپردازید.
این پروژه شامل سنسورهای مادون قرمز میباشد برای تشخیص ورود و خروج میباشد و همچنین از دو عدد مولتی ترن برای تنظیم دقت و فاصله استفاده شده است دارای نمایشگر LCD 2*16 و همچنین میکروکنترلر AVR میباشد.
معرفی قطعات پروژه و کاربرد آنها
1-جک آداپتور برای اتصال تغذیه
2-رگولاتور 5 ولت
3-مقاومت برای محافظت LED قرمز
4-خازن 100 میکرو فاراد
5-خازن 100 نانو فاراد
6-LED نشانگر اتصال صحیح تغذیه
7-نمایشگر LCD کارکتری LCD 2*16
8-مقاومت پول آپ پایه Reset میکروکنترلر (یعنی این پایه را به ولتاژ 5 ولت وصل میکنیم تا با نویز ریست نشود)
9-پتانسیومتر پیچی برای تنظیم نور نمایشگر LCD
10- آیسی آپ امپ lm324 که داخلش 4 تا مقایسه کنند داره ما از 2 تای آن برای مقایسه استفاده میکنیم. خروجی سنسورهای مادون قرمز به این میآید و این مقایسه میکند و نتیجه مقایسه به میکروکنترلر اعمال میشود و از تعداد شمارش اضافی و یا کم میشود.
11- برای تنظیم سطح مقایسه یا بعبارتی دقت سنسور گیرنده 1
12- برای تنظیم سطح مقایسه یا بعبارتی دقت سنسور گیرنده 2
13-میکروکنترلر AVR که کلیه کارهای پردازشی اینجا انجام میشود.
14- شستیهای کنترلی که مستقیم به میکروکنترلر وصل شده اند. و با فشردن آنها وضعیت پایه میکروکنترلر تغییر و در نتیجه عملی داخل میکروکنترلر انجام میشود.
15-کریستال ساعت برای تولید پالس ساعت فرکانس این کریستال 32768 هرتز است.
16-مقاومت محافظ LED فرستند شماره 19
17-مقاومت سری شده با سنسور گیرنده یعنی شماره 20 که برای اینکه ولتاژ روی آن افت کند.
18-مقاومت محافظ LED فرستند شماره 21
19-LED مادون قرمز فرستنده در این پروژه در هر طرف 2 عدد LED فرستند استفاده شده است و یک گیرنده در هر طرف.
20-LED یا سنسور مادون قرمز گیرنده که نور فرستندهها بعد از برخورد اگر بازتاب داشته باشند این میگیرد و باعث کاهش مقاومت آن و در نتیجه تغییر ولتاژ آن میشود و توسط مقایسه کنندهها این تغییرات باعث تغییر خروجی و در نتیجه شمارش میشود یعنی جسمی از جلوی آن رد شود ولتاژ آن تغییر و در نتیجه ولتاژ مقایسه کنند تغییر و در آخر یک عدد اضافه یا کم میشود.
21- LED مادون قرمز فرستنده
یک نکته مهم : در شماتیک مدار آیسی U3B پایههای 4 و 11 اشتباهی وصل شدن. 4 باید VCC و 11 باید GND باشه. همچنین این مدار یک مدار حرفه ای برای موارد حرفهای و صنعتی نیست.
مشخات فایل ها و نرم افزار های مورد نیاز
- فایل شماتیک بصورت PDF
- فایل سورس برنامه نوشته شده در کدویژن AVR
- فایل پرتئوس ساده برای شبیه سازی کلیت مدار
- فایل PCB طراحی شده در آلتیوم دیزاینر
منبع: میکرودیزاینرالکترونیک