بردهای آردوینو یا Arduino یک پلتفرم اپن سورس برای ساخت پروژه های الکترونیک است. آردوینو از دو قسمت برد سخت افزاری و یک محیط برنامه نویسی تشکیل شده است. سخت افزارها در مدلهای مختلف با میکروکنترلر تولید میشوند و قسمت نرمافزاری که یک IDE یا محیط یکپارچه نرم افزاری هست و روی کامپیوتر شما نصب و اجرا میشود.
بردهای Arduino در بین آنهایی که تازه با الکترونیک آشنا شدن و دوست دارند پروژه انجام بدهند بسیار مشهور شده و دلیل عمده آن هم بطور خلاصه سادگی کار با آن است.
بر خلاف مدارهای دیجتالی قابل برنامه ریزی دیگر، Arduino نیاز به قطعات زیادی برای طراحی یک پروژه ندارد و همچنین امروزه ماژولهای فراوانی برای راحتی کار با آردوینو طراحی و به بازار عرضه شده است که کار با Arduino و ساخت پروژههای ساده را بسیار راحتتر کرده است.
شما به راحتی با اتصال کابل USB بردهای آردوینو به کامپیوتر میتوانید برنامه نوشته شده در محیط برنامه نویسی IDE را به برد منتقل یا به اصلاح تخصصی پرگرام کنید.
محیط برنامه نویسی آردوینو یا Arduino IDE از یک ورژن ساده شده زبان ++C استفاده میکند و با توابع از پیش ساخته شده برنامه نویسی را خیلی راحتر میکند.
چه چیزهایی روی بردهای آردیونو وجود دارد؟
بردهای آردوینو دارای تنوع زیادی برای کاربردهای مختلف هستند ولی اکثر آنها قطعات مشترکی را روی برد دارند که در زیر به برسی آنها میپردازیم.
قسمت پاور (با جک آداپتور یا USB)
برای تامین تغذیه بردهای Arduino دو راه وجود دارد:
1-کابل USB
2- آداپتور
در نوع USB که پورت USB هم برای پرگرام کردن برد و همچنین چون پورت دارای ولتاژ 5 ولت میباشد برای تغذیه برد آردوینو نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد. اگر هم USB در دسترس نبود با یک آداپتور میتوان تغذیه برد را تامین کرد.
پایهها (5 ولت ، 3.3 ولت ، زمین ، آنالوگ ، دیجیتال ، PWM ، AREF )
پایه GND : روی برد چندین GND یا زمین وجود دارد.
پایه 5 و 3.3 ولت : با توجه به اینکه بعضی ماژولها با 3.3 ولت و بعضی دیگر با 5 ولت کار میکنند برای همین هر دو نوع ولتاژ روی برد تعبیه شده است.
پایههای آنالوگ : روی بردها قسمتی با عنوان Analog لیبل خورده که پینهایی برای دریافت ورودیهای آنالوگ و تبدیل آن به دیجیتال پیش بینی شده است و برای اتصال سنسورهای آنالوگ مانند LM35 میتوان استفاده کرد.
پایههای دیجیتال: پایههای Digital برای کاربرد بعنوان ورودی و خروجیهای دیجیتال تعبیه شدن مثلا روشن کردن LED یا اتصال شستی و…
پایه PWM : روی بعضی پایهها با علامت “ ~ “ نشان خورده که این پایههای علاوه بر کابرد دیجیتالی میتوانند بعنوان PWM یا مدولاسیون پهنای باند مورد استفاده قرار گیرند.
پایه AREF : ولتاژ مرجع ADC میکروکنترلر است.
شستی ریست
این پوش باتن یا شستی وصل شده به پایه ریست میکروکنترلر و با فشردن آن میکرو ریست میشود و کد از اول اجرا میشود.
LED پاور
این LED نشان میدهد که برد روشن است یا نه!
آیسی اصلی یا میکروکنترلر
برنامه نوشته شده روی این آیسی پرگرام میشود و معمولا از میکروکنترلرهای سری ATMEGA شرکت ATMEL میباشد و بردهای قدرتمند Arduino دارای میکروکنترلرهای قدرتمند هستند و با توجه به کابردتان میتوانید بهترین برد را انتخاب کنید.
قطعات دیگر شامل : رگولاتور ولتاژ ، LED های RX,TX ، مقاومت ، خازن و غیره
انواع برد های آردیونو
برد Arduino Uno
برد Arduino LilyPad
برد Arduino Mega
برد Arduino Leonardo
برد Arduino Nano
برد Arduino Pro mini
برد Arduino Due
و بردهای دیگری که الان هستند و بردهایی که در آینده تولید خواهند شد.
سنسورهای مخصوص آردوینو
شرکتهای پخش قطعات و تولید بردهای آردوینو برای راحتی کار سنسورهای پر مصرف را بصورت بردهای کوچولو یا ماژول درآوردن و براحتی قابل اتصال به بردهای آردوینو میباشند و همچنین همراه آن معمولا کتابخانههای مورد نیاز هم قابل دانلود هستند و این یعنی راحتی بیش از حد کار ?
منبع: میکرودیزاینرالکترونیک