فهرست مطالب
-
سنسور دمای مادون قرمز چیست؟
-
سنسور مادون قرمز چیست؟
-
انواع سنسور مادون قرمز
-
طیف امواج مادون قرمز
-
کاربرد تکنولوژی مادون قرمز
-
سنسور دمای IR چیست؟
-
اندازهگیری دما با سنسور دمای مادون قرمز
-
کاربرد سنسورهای دمای غیرتماسی IR
-
چگونه یک سنسور دمای مادون قرمز انتخاب کنیم؟
-
محدوده دمایی سنسور دمای مادون قرمز
-
ضریب انتشار سنسور دمای مادون قرمز
-
دقت سنسور دمای مادون قرمز
-
اندازه هدف و فاصله از هدف سنسور دمای IR
-
مزایای سنسور دمای مادون قرمز
-
سنسور رطوبت
-
۲ دیدگاه در “سنسور دمای مادون قرمز چیست؟”
کاربرد سنسورهای دمای غیرتماسی IR
برخی از شرایط استفاده از دماسنجهای غیرتماسی عبارتنداز: جسم مورد اندازهگیری در حال حرکت است، جایی که جسم توسط یک میدان الکترومغناطیسی احاطه شدهاست (مانند گرمایش القایی)، جایی که جسم در خلا یا جو کنترلشده دیگری قرار دارد؛ در کاربردهایی که نیاز به پاسخ سریع است، دمای دقیق سطح مورد نظر است، دمای جسم بالاتر از نقطه استفاده توصیه شده برای سنسورهای تماسی است، تماس با یک سنسور باعث آسیب رساندن به جسم یا سنسور میشود و یا یک گرادیان دمای قابل توجهی بر سطح جسم ایجاد میکند.
دماسنج های مادون قرمز را میتوان برای انجام طیف گستردهای از عملکردهای نظارت بر دما مورد استفاده قرارداد. چند نمونه ارائه شده عبارتند از: تشخیص ابرها برای عملکرد تلسکوپ از راه دور، بررسی دما و نقاط داغ تجهیزات مکانیکی یا الکتریکی، اندازهگیری دمای بیماران در بیمارستان بدون دست زدن به آنها، بررسی دمای بخاری یا فر، برای کالیبراسیون و کنترل، بررسی نقاط داغ در اطفای حریق، نظارت بر مواد در فرآیندهای گرمایش یا سرمایش و اندازهگیری دمای آتشفشانها. همچنین، در مواقع بیماریهای همهگیر مانند کرونا، سارس و ابولا که باعث تب میشوند از دماسنجهای مادون قرمز برای بررسی تب مسافران ورودی به کشور بدون ایجاد اختلال در حرکت آنها استفاده میشود.
در سال 2020، زمانی که ویروس کرونا ( کووید 19) در جهان همهگیر شد، از دماسنجهای مادون قرمز برای اندازهگیری دمای بدن افراد استفاده شد تا در صورت مشاهده علائم تب، از ورود آنها به مکانهای عمومی و انتقال احتمالی جلوگیری کنند. مقامات بهداشت عمومی مانند FDA در ایالات متحده، قوانینی را برای اطمینان از دقت و سازگاری دماسنجهای مادون قرمز منتشر کردند. انواع مختلفی از دستگاههای سنجش دمای مادون قرمز، هم به صورت قابل حمل و دستی و هم به صورت نصبشده در مکان ثابت وجود دارند.
2. اگر میدانید که فاصله شما از محل اندازهگیری و قطر آن چقدر است، میتوانید حداقل نسبت D:S را به صورت زیر بیابید:
3. اگر فاصله از محل اندازهگیری و همچنین نسبت D:S دماسنج مادونقرمز را میدانید، کوچکترین قطر محل اندازهگیری دقیق را با فرمول زیر میتوانید محاسبه کنید:
48 اینچ تقسیم بر 2 اینچ 24 یا نسبت D:S 24 به 1
منبع: ردرونیک