تابع منطقی NOR

0
75
تابع منطقی NOR
تابع منطقی NOR

فهرست مطالب

  1. تابع منطقی NOR
  2. نمایش سوئیچینگ یک تابع NOR
  3. جدول درستی تابع NOR

خروجی تابع منطقی NOR، تنها در صورتی درست (True) است که تمامی ورودی‌های آن غلط (False) باشند و درغیر این‌صورت، خروجی همیشه غلط (False) است.

تابع NOR یا “Not OR” ترکیب دو تابع منطقی جداگانه‌ی OR و NOT است؛ که برای شکل‌دهی یک تابع تنهای منطقی به‌هم متصل شده‌اند؛ که همانند تابع OR است با این تفاوت که خروجی آن معکوس است.

برای ساختن یک گیت NOR، تابع OR و تابع NOT به ‌صورت سری به‌هم متصل می‌شوند و عملیات آن به‌صورت عبارت بولین A+B بیان می‌شود.

گیت NOR

تابع منطقی NOR، تنها زمانی‌که “همه‌ی (ALL)” ورودی‌های آن در دسترس نباشند؛ خروجی تولید خواهد کرد و در عبارت‌های جبر بولین، خروجی زمانی‌که تمام ورودی‌ها غلط (False) است، صحیح (True) می‌باشد.

 

نمایش سوئیچینگ یک تابع NOR

نمایش سوئیچینگ یک تابع NOR

جدول درستی برای یک تابع NOR، معکوس تابع OR است که پیش از این دیدیم؛ زیرا گیت NOR عمل معکوس گیت OR را انجام می‌دهد. پس می‌توانیم ببینیم که گیت NOR، مکمل گیت OR است.

 

 

جدول درستی تابع NOR

توضیح
خروجی
سوئیچ B
سوئیچ A
A و B، هردو باز باشند؛ لامپ روشن است. ۱ ۰ ۰
A، باز و B، بسته باشد؛ لامپ خاموش است. ۰ ۱ ۰
A، بسته و B، باز باشد؛ لامپ خاموش است. ۰ ۰ ۱
A و B، هردو بسته باشند؛ لامپ خاموش است. ۰ ۱ ۱
‾A‾ + B
عبارت بولین ( A OR B )

 

NOR
NOR

تابع NOR، گاهی اوقات با نام تابع پیرس (Pierce Function) شناخته می‌شود و با یک عملگر فلش رو به پایین، به‌صورت زیر نشان داده می‌شود.

تابع NOR

تابع‌های منطقی NOR به‌صورت پکیج‌های آی‌سی استاندارد مانند گیت‌های NOR با دو ورودی چهارعددی TTL74LS02، گیت‌های NOR سه ورودی سه‌ عددی TTL74LS27 یا گیت‌های NAND پنج ورودی دوتایی 74LS260، در دسترس می‌باشند.

 

 

 

منبع

 

منبع: ردرونیک

 

 

مطلب قبلیاتصالات مداری خازن‌ – اتصال سری و موازی خازن‌ها
مطلب بعدیقوانین جبر بولی

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید