Sigfox چیست؟
نام یک شرکت فرانسوی است که از سال ۲۰۰۹ شروعبه فعالیت نموده و عمده تمرکز آن هم، ساخت و ایجاد یک بستر مناسب جهت یک شبکه کممصرف میباشد. وقتی بحث مصرف کم یک شبکه مطرح میشه طبیعتا استفادهاز اون در حوزهی IOT (چیزنت – اینترنت چیزها – اینترنت اشیاء) هم مطرح میشه و ایجاد بزرگترین شبکه IOT در جهان قسمتیاز اهداف این شرکت فرانسوی هست. این شرکت در Juan 2012 از شبکه Sigfox خود رونمایی کرد و مسیر را با سرعت بسمتی پیشبرد که هماکنون منطقهی بزرگی از دنیا را تحت پوشش Sigfox قرار داده و اسم این شبکه و ساختار را نیز اصطلاحا Sigfox نامیدهاند.
از اهداف بلند مدت این شرکت عبارت است از:
- ایجاد یک شبکه بهوسعت کل زمین
- رفتنبه سازوکاری که سختافزارها بدوننیاز به باطری کار کنند(کاهش مصرف انرژی و استفادهاز انرژیهای رایگان موجود مثل خورشیدی، باد، امواج مغناطیسی و…)
- کاهش هزینه ماژول درحد چند دلار(ماژولهای مبتنیبر سیمکارت و شبکههای سلولی هزینهی بسیار بالاتری دارند)
- Sigfox در محدوده فرکانسی ۸۶۰ تا ۹۲۰ مگاهرتز فعالیت میکند که بستهبه جغرافیا و محدودیت موجود در کشورهای مختلف برای باندهای فرکانسی ، محدوده فعالیت آن متغییر است ، جزییات بیشتر را میتوانید در جدولزیر مشاهده کنید.
Sigfox یک شبکه Low Power Wide Area network ایجاد نموده که بهنظر آنقدر قوی و محکم این کار را استارت زده بهطوریکه تونسته خودشو بهعنوان یک رقیب NB-IOT مطرحکند.
این شبکه هماکنون در ۴۵کشور قابلدسترس هست، البته میزان نفوذ اون در هر کشوری متفاوت هست و جالب اینجاست که در منطقه خاورمیانه، ایران هم تجهیز شده!
میتوانید میزان نفوذ این شبکه را در وبسایت اصلی مشاهدهکنید.
شرکت پارس نت متعلقبه پارس انلاین بهعنوان مجری این شبکه و شرکت Sigfox در ایران سعیبه ارائه خدمات در ایران نموده، بهعبارتی اگر شما نیازبه ماژولهای این شرکت داشتهباشید و یا بخواهید به این شبکه وصلشوید لازمه با شرکت پارس نت در تماس باشید.
ماژول Sigfox
مقایسه NB-IOT و Sigfox
برای اینکه قابلیتهای ماژول سیگفاکس (Sigfox) را بیشتر توضیح بدیم بهتره اون را با نمونههای آشناتر مثل NB-IOT مقایسه کنیم. Sigfox برخلاف شبکه NB-IOT وابستگیبه اپراتورهای همراه نداره و یهجورایی شبکه مخصوص خودش را داره. ریت ارسال اطلاعات Sigfox بسیارپایین هست، در این ساختار میشه بهازای هربار ارسال، ۱۲بایت اطلاعات انتفال داد اونهم در زمان حدودی ۶ثانیه که میشه گفت ریت ارسال اطلاعات خیلیپایینی هست. جالب اینجاست که شرکت Sigfox اجازه ارسال اطلاعات بیشاز ۱۴۰پیغام در روز و همچنین ۷ پیغام ۱۲ بایتی در ساعت را به هرکدام از ماژولهای خودش بهعلت استفادهی حداقلی از پهنای باند نمیده که شاید اینهم یکیاز معایب اون باشه. یکیاز برتریهای Sigfox این شبکه ارسال اطلاعات در مسافتهای بالاتر نسبتبه NB-IOT هست که البته قستمیش هم برمیگرده به ریت ارسال پایین این دستگاه.( البته این مورد را نمیشه صددرصد مستدل دونست) از میزان برتریهای اولیه این شبکه قیمت پایین و مصرفانرژیکم این ماژول هست که صدالبته درمورد قیمت پایین، هم NB-IOT هم ماژولهای Lora کمکم دارند به قیمت ماژولهای Sigfox میرسن ( حدود ۴دلار) و صدالبته مصرف پایین انرژی باتوجهبه ریت کم ارسال اطلاعات یهجورایی جبران میشه. ( بهعبارتی نمیشه گفت مصرف انرژی کمی نسبتبه تکنولوژیهای دیگه داره که در جدولزیر کاملا مشخص هست)
باتوجهبه صحبتهای بالا شما نمیتونید از بستر Sigfox روی اپدیت از راهدور (OTA) و یا سرعت عمل تراکنشها زیادی حساب باز کنید. البته انحصار این شبکه و زیرساخت اون باعث میشه معایب و محاسن خاصی را برای اون متصور بشیم که البته یکیاز معایب اون میتونه انحصار اون شبکه باشه.
مقایسه Sigfox و Lora
غیراز بحث باندهای فرکانسی و میزان برد و توان متفاوت، شاید یکیاز تفاوتهای اصلی سایز پکتهای این دو ماژول باشه ماژول Sigfox میتونه در هربار ارسال، فقط ۱۲بایت ارسال کنه ولی LORA در این زمینه محدودیتی نداره. تو بحث امنیت هر دو راهکارهای خاصی دارند ولی Sigfox سعی نموده تایید هویت وکلید برای هر دیوایس را بهصورت مجزا و اولیه داشته باشه.
امنیت Sigfox:
درمورد امنیت نیز این شرکت سعیکرده سازوکار مناسب بههمراه یک کلید منحصربهفرد برای هر ماژول درنظر بگیره تا بتونه امنیت بالاتری در سیستم خودش تضمینکنه البته در سیستمهایی که یک شرکت سعی میکنه کلیه ساختار را بچینه و ایجاد کنه همیشه امنیت میتونه بهتر اعمال بشه یا بهتر بگیم روشهای نفوذ بهتر پوشیدهبشه و این شبکه هم بهنظر مستثنی نیست.
منابع: