قسمت شانزدهم: اصول‌اولیه تایمرها

0
631
اصول اولیه تایمرها
اصول اولیه تایمرها

در قسمت پانزدهم آموزش میکروکنترلرSTM8 تایمرنگهبان محدوده‌ای(WWDG) که یک تایمرنگهبان پیشرفته است، را آموزش دادیم. در این قسمت از مجموعه مقالات آموزش میکروکنترلرSTM8 قصد داریم تایمر‌های STM8 را به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید.

تایمرها

تایمرها شاید قطعه سخت‌‌‌افزاری همه‌کاره در میکروکنترلر باشند. همان‌طورکه از نام آن مشخص است تایمرها برای اندازه‌گیری وقایع زمان‌‌بندی مانند فرکانس، زمان، دنباله فاز و غیره مفید هستند و رویکردهای مبتنی‌بر زمان مانند PWM، شکل موج و غیره را می‌سازند.

در میکروکنترلر STM8 سه دسته‌بندی برای تایمرها وجود دارد:

  • تایمر کنترلی پیشرفته (TIM1)
  • تایمر مصارف عمومی (TIM3, TIM2 و TIM5)
  • تایمر پایه (TIM4 و TIM6)

کار تایمرها

کار اصلی تمامی تایمرها مشابه است و تنها دارای تفاوت‌های جزئی هستند. تایمر پیشرفته به‌طورعمده برای کاربردهایی مانند کنترل موتور، SMPSها، مبدل‌ها، تولید شکل موج، اندازه‌گیری پهنای پالس و غیره به‌کار می‌رود. تایمر مصارف عمومی تقریباً تمامی ویژگی‌های تایمرپیشرفته به‌جز ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند ترمز، کنترل dead-time و غیره را دارد. تایمر پایه نیز مانند تایمر مصارف عمومی است ولی پین‌های مربوط‌به PWM را ندارد. خلاصه‌ای از تایمرهای STM8 در جدول‌زیر نشان‌داده شده‌است:

خلاصه‌ای از تایمرهای STM8
خلاصه‌ای از تایمرهای STM8

 

برخلاف تایمر میکروکنترلرهای دیگر، تایمرهای STM8 قابلیت‌های زیادی را دارد که تنها دربرخی میکروکنترلرهای خاص دیده می‌شود. تایمرها قسمت قابل‌توجهی از کتاب راهنما را پوشش می‌دهند. تایمرها خیلی دقیق هستند و نمیتوان تنها در یک پست آن‌ها را توصیف کرد. بنابراین، در اینجا به بررسی اوصول اولیه آن‌ها پرداختیم.

در قسمت‌های بعدی آموزش میکروکنترلر STM8 قصد داریم تایمرها را به‌صورت مفصل‌تر بیان‌کند. با ما همراه باشید تا تایمر۲ و تایمر۴ را مورد بررسی دقیق‌تر قراردهیم. در قسمت هفدهم به تایمر۲ می‌پردازیم.

 

 

منبع: سیسوگ

مطلب قبلیبرنامه‌نویسی میکروکنترلر AVR در محیط ویژوال استودیو (جلسه سوم)
مطلب بعدیآموزش میکروکنترلرSTM32 قسمت 15:راه‌اندازی RTC در CORTEXM4

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید