میکروپایتون با ماژول Wi-Fi ESP8266
میکروپایتون شاخهای از زبان برنامهنویسی پایتون است که برای اجرا بر روی میکروکنترلرها بهینه شده است مزیت استفاده از میکروپایتون بر روی میکروکنترلرها استفاده از کتابخانهها و نمونه کدهای آماده موجود برای زبان پایتون است. از طرفی زبان پایتون یکی از راحتترین زبانها برای یادگیری و شروع برنامهنویسی میباشد.
برای شروع به چه چیزهایی نیاز است
برای شروع برنامهنویسی میکروپایتون به سختافزاری نیاز دارید که بتواند کدهای میکروپایتون را برای شما اجرا کند. برای این منظور میتوانید از بردهای pyboard و یا NUCLEO تولید STM استفاده کنید. همچنین از میکروپایتون برای استفاده بر روی ماژولهای وایفای ESP8266 نیز آماده شده است. مزیت استفاده از ماژول ESP8266 نسبت به بردهای دیگر یک وجود ارتباط Wi-Fi برای اتصال به اینترنت و شبکه و دو قیمت مناسب و در دسترس بودن آن است در ادامه به معرفی کلی ماژولهای ESP8266 میپردازیم و درنهایت راهاندازی و استفاده از میکروپایتون را بررسی میکنیم.
معرفی ماژول وایفای ESP8266
ماژول وایفای esp8266 دارای یک میکروکنترلر 32 بیتی با سرعت کلاک 160 مگاهرتز بوده که 80 درصد قدرت پردازشی آن برای اجرای برنامههای نوشته شده توسط برنامهنویس میباشد. در نتیجه برای استفاده از این ماژول نیازی به میکروکنترلر دیگری نبوده و از قدرت پردازشی خود ماژول برای اجرای برنامههای نوشته شده میتوان استفاده کرد. انواع مختلفی از ماژولهای ESP8266 تولید شده که انواع آنها را در ادامه میتوانید مشاهده کنید.
آموزش راهاندازی و استفاده از Micropython بر روی ESP8266
پایتون یک زبان برنامهنویسی همه منظوره سطح بالا میباشد. قابلیت یادگیری آسان، آن را به یکی از فراگیرترین زبانهای برنامهنویسی تبدیل کرده است. میخواهیم از این زبان برنامهنویسی برای برنامهنویسی ماژول ESP8266 استفاده کنیم. برای این منظور ابتدا باید فریمور Micro python بر روی ESP8266 نصب شود.
انتخاب ماژول ESP8266 مناسب
از میان ورژنهای مختلف ماژول ESP8266 میتوانید با توجه به نیاز خود یکی را انتخاب کنید. ولی برای شروع پیشنهاد میشود از برد D1mini برای راحتی کار استفاده کنید. و یا از بردهای مشابه که چیپ تبدیل USB به سریال را بر روی خود دارند نیز استفاده کنید. در ادامه آموزش ما از برد D1mini استفاده میکنیم.
نصب فریمور میکروپایتون بر روی ESP8266
برای نصب فریمور به برنامهی ESP8266Flasher نیاز است برای دانلود برنامه به صفحه گیتهاب برنامه مراجعه کنید.
برای دانلود فریمور میکروپایتون برای ESP8266 نیز به صفحه دانلود پروژهی MicroPython مراجعه کنید. فریمور در سه نسخه stable وdaily و daily 512KB منتشر میشود که پیشنهاد میشود از نسخه stable استفاده کنید.
بعد از دانلود فایل های مورد نیاز برنامه ESP8266Flasher را اجرا کنید.
پورت سریالی که ماژول به رایانه متصل شده است را از قسمت COM Port انتخاب کنید.
برای انتخاب فایل فریمور از قسمت config بر روی قسمت مشخص شده کلیک کنید و فریمور را انتخاب کنید.
و در نهایت در قسمت Operation گزینه Flash را انتخاب کنید و منتظر بمانید تا عمیات نصب فریمور تمام شود.
دسترسی به محیط برنامهنویسی میکروپایتون
بعد از اتمام نصب فریمور بر روی ماژول ESP8266 جهت دسترسی به محیط برنامهنویسی میکروپایتون یا همان REPL میبایست به وسیله یک ترمینال سریال به ماژول ESP8266 متصل شویم. REPL مخفف کلمههای Read–eval–print loop است به معنی حلقه خواندن محاسبه و پرینت نتیجه است.
برای اتصال به ماژول ESP8266 در ویندوز از نرم افزار putty استفاده میکنیم. طبق تصویر زیر برنامه putty را تنظیم کنید.
بعد از باز شدن ترمینال سریال به محیط REPL میکروپایتون دسترسی خواهیم داشت. برای اولین برنامه میتوانیم برنامه print(“hello World!”) را اجرا کنیم این دستور عبارت Hello World! را در خروجی نمایش میدهد.
سایت مرجع : ECA.ir