Antenna Diversity چیست؟

0
743
Antenna Diversity
Antenna Diversity

روزی‌روزگاری GSM Modemهای ۲G تنها و بهترین ارتباط‌دهنده ما با دنیای‌اینترنت بی‌سیم بودند ولی به‌مرور، نسل‌های بعدی ۳G و ۴Gو… پا به‌عرصه گذاشتند و الان به‌راحتی میتوانیم با سرعت‌بالا تبادل‌اطلاعات زیادی داشته‌باشیم. مهمترین تفاوت نسل‌های جدید ارتباطی سرعت تبادل اطلاعات بیشتر میباشد که البته در خیلی از لایه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و نحوه نیز تبادل تفاوت‌هایی زیادی وجود دارد! همونطورکه میدونید ماژول ۲G و ۳G یک انتن Main جهت تبادل اطلاعات دارند ولی در ماژول ۴G ما علاوه‌بر Main Antenna با یک انتن جدیدتر نیز برخورد داریم، به نام Antenna Diversity (البته تعداد انتن‌ها میتونه بالاتر از دو عدد هم باشه!) که قراره در ادامه یک‌سری توضیحات کلی درمورد این انتن و فلسفه آن داشته‌باشیم.

Antenna Diversity چیست؟

معنی کلمه Diversity به فارسی، متفاوت یا گوناگون میشه که البته سعی‌داریم بیشتر ازنظر فنی کارکرد اون را مشخص‌کنیم. فرض‌کنید یک دیتا رو قراره انتقال‌بدید صدالبته برای انتقال دیتا روش‌های زیادی هست ولی ما قراره اینجا دو روش عمده را که البته در انتقال اطلاعات ازطریق GSM Modemها انجام‌میشه توضیح‌بدیم. روش‌اول اینکه مثل تمامی پروتکل‌هایی که دیدید یک سیگنال رو ارسال‌کنید اون‌هم در یک باند فرکانسی و درنهایت منتظر جواب ازطرف گیرنده باشید و این دقیقا همون چیزیه که هنوز هم استفاده‌میشه، هرچه فرکانس بالاتر بره، نرخ تبادل اطلاعات هم میتونه بیشتر بشه و سرعت بالاتری را هم به ما بده و… در این‌حالت یک عدد انتن جهت ارسال و دریافت کاربرد خواهد داشت. روش‌بعدی اینه‌که برای انتقال‌دیتا موردنظرتون میتونید از چندین سیگنال اون‌هم با فرکانس‌های مختلف استفاده‌کنید که کاملا واضحه که این روش خیلی میتونه سریعتر از روش قبلی باشه.

Diversity Antenna
Diversity Antenna

 

افزایش تعداد انتن میتواند پایداری ارتباط باشه و همچنین کیفیت آن را نیز تضمین دهد.

کاری که توی آنتن‌ها داره صورت‌میگیره اگر به‌صورت‌کلی بگم(جزئیاتش واقعا کار من نیست) این هست که وقتی چندین سیگنال با فرکانس‌های مختلف به‌عنوان دیتا انتقال داده میشه به‌سمت گیرنده، گیرنده طبق الگوریتم خاصی تمامی سیگنال ها رو با فرکانس مختلف دریافت میکنه. البته در بازه ای که مشخص شده و درنهایت تمامی اون سیگنال‌ها رو به یک سیگنال، با یک فرکانس و دامنه مشخص تبدیل‌میکنه. در زیر دوحالت از عملکرد آنتن Diversity را باهم مرور میکنیم.

به‌صورت خلاصه این انتن جدید اجازه خواهد داد سرعت بالاتر و با کیفیت ارتباطی بهتر را تجربه‌کنیم.

Switched Diversity:

در این حالت تمامی سیگنال‌هایی که از چندین روش مختلف به‌سمت گیرنده ارسال شدند گیرنده طبق الگوریتمی که داره بهترین سیگنال رو دریافت می‌کنه.

Switched Diversity
Switched Diversity

 

Receive Diversity:

در این حالت تمامی سیگنال‌هایی که به‌سمت گیرنده ارسال میشوند توسط الگوریتم MRC موردبررسی و ترکیب قرار میگیرند و درنهایت پس‌از ترکیب، یک سیگنال با دامنه و فرکانس مشخص را در خروجی تولید می‌شود.

Receive Diversity
Receive Diversity

 

ماژول‌های EC25 EC21 و EG9X ازجمله این مدل‌ها هستند. مدل‌های پرسرعتی که می‌تونه سرعت دانلود ۱۵۰Mbps و آپلود ۵۰Mbps را برای شما محیا سازد.

 

Diversity ANtenna EC25E
Diversity ANtenna EC25E

 

 

منبع: سیسوگ

مطلب قبلیاهمیت تئوری و ریاضیات در برنامه‌نویسی قسمت اول: خواص سیستم متمم۲
مطلب بعدیآموزش FPGA قسمت پنجم: اضافه‌کردن زیرماژول به ماژول اصلی

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید