ایجاد سرور محلی برای رفع مشکل اپلیکیشن Blynk

0
363
ایجاد سرور محلی برای رفع مشکل اپلیکیشن Blynk

Blynk یک بستر، زیر ساخت و پلت فرم آماده با امکانات فراوان برای توسعه اینترنت اشیاء می‌باشد. در واقع بلینک با عرضه نرم افزار برای گوشی‌های اندروید و ios امکان مدیریت اینترنت اشیاء را با بهترین و پیشرفته‌ترین امکانات در اختیار کاربر قرار می‌دهد. اما متأسفانه در ایران دسترسی به سرور این برنامه رایگان و متن باز، محدود شده است. در این مقاله قصد داریم تا با ایجاد یک سرور محلی یا لوکال سرور (Local Server)، مشکل اپلیکیشن Blynk را برطرف کنیم.

 

معرفی کوتاه پلتفرم Blynk

Blynk یک اپلیکیشن و پلت فرم است که به شما این امکان را می‌دهد تا در کمترین زمان ممکن، یک رابط کاربری برای مشاهده و کنترل پروژه‌های سخت افزاری خود در تلفن هوشمند اندرویدی یا IOS داشته باشید. پس از دانلود اپلیکیشن بلینک، شما قادر خواهید بود تا در آن ثبت نام کنید و سپس یک پروژه جدید در آن ایجاد کنید. شما در این نرم افزار پنل مدیریتی (داشبورد)، دکمه‌های گوناگون، اسلایدر، نمودار، ابزارک و … در اختیار خواهید داشت تا بتوانید برد اینترنت اشیاء خود را مدیریت کنید.

شما به وسیله Blynk می‌توانید برد اینترنت اشیاء (همانند آردوینو و ESP8266) خود را با تلفن هوشمندتان کنترل کنید!

در واقع مهم‌ترین نقطه قوت این برنامه، وجود رابط کاربری گرافیکی و کاربر پسند آن است که به کاربر اجازه می‌دهد به راحتی با آن کار کند! برای نمایش اشکال گرافیکی، نیازی به دانش برنامه نویسی موبایل نخواهید داشت.

برای مثال، در تصویر دما و رطوبت دریافت شده از سنسور DHT11 را در نرم افزار اندرویدی می‌بینید:

معرفی کوتاه پلتفرم Blynk

دانلود نرم افزار Blynk

نرم افزار اندرویدی blynk را می‌توانید از طریق مارکت های معتبر اندرویدی، مثل گوگل پلی دریافت کنید و همچنین نسخه ios از طریق itunes قابل نصب می‌باشد.

پس از دانلود و نصب نرم افزار، شما می‌بایست در آن ثبت نام کرده و سپس توکن دریافتی را در برنامه آردوینو وارد نمایید. اما نرم افزار به سرور Blynk متصل نمی‌شود و نمی‌توانید ثبت نام خود را تکمیل کنید:

دانلود نرم افزار Blynk

در این مقاله قصد داریم تا نحوه ساخت سرور محلی (لوکال یا خصوصی) بر روی کامپیوتر شخصی برای Blynk را آموزش دهیم.

 

ساخت سرور محلی

نیازمندی ها

هر سیستم عاملی که جاوا را اجرا کند.

نصب داشتن جاوا  11.8

حداقل 30 مگابایت حافظه آزاد رم.

باز بودن پورت 9443 (برای اتصال ایمن نرم افزار و سخت افزار از طریق SSL) یا 8080 برای اتصالات غیر ایمن.

 

راه اندازی

برای راه اندازی سرور، ابتدا خط فرمان سیستم عامل (برای مثال CMD ویندوز) را باز کرده و دستورات زیر را در آن وارد کنید:

ابتدا با استفاده از دستور زیر، اطمینان حاصل کنید که جاوا نسخه 11 را نصب دارید:

java -version
خروجی دستور
“java version “11

اگر جاوا را نصب نداشتید و یا نسخه آن بروز نیست، پس از دانلود و نصب جاوا، مجدداً امتحان نمایید. سپس به مرحله بعدی بروید. در غیر این صورت ممکن است سرور به درستی را اندازی نشود.

 

دانلود راه انداز سرور محلی Blynk

ابتدا از آدرس گیت هاب پروژه، فایل آخرین نسخه منتشر شده را (که نامی شبیه به server-0.41.12-java8.jar دارد)، دانلود کنید و در فولدر مناسبی روی کامپیوتر خود ذخیره کنید.  بهتر است این فایل را در درایو C ذخیره نمایید.

 

راه اندازی سرور

فرض کنید فایل جاوا را در درایو C و در فولدری به نام server ذخیره کرده‌اید. با استفاده از دستور cd به فولدر مورد نظر بروید.

cd c:/server

سپس با استفاده از دستور زیر، فایل راه انداز سرور را در محیط خط فرمان اجرا کنید تا سرور شما توسط جاوا ایجاد گردد:

java -jar server-0.41.12.jar -dataFolder /path

توضیح پارامتر به پارامتر دستور بالا:

java: یعنی این دستور باید توسط java اجرا گردد.

-jar: این آپشن به جاوا اطلاع می‌دهد که فایل برنامه مورد نظر، از نوع jar می‌باشد.

server-0.41.12.jar: نام فایل راه انداز سروری است که از گیت هاب دانلود کرده‌اید. نکته: با توجه به نسخه دانلودی شما، ممکن است نام ورژن این فایل متفاوت باشد.

-dataFolder: این پارامتر یا آپشن، مسیر پوشه اطلاعات سرور را مشخص می‌کند. شما می‌توانید آدرس فولدر دلخواهی را نسبت به آدرس فعلی، آدرس دهی کنید. اگر این آپشن یا مقدار آن را وارد نکنید، آدرس اشتباه باشد و یا فولدری که آدرس داده‌اید، وجود نداشته باشد، جاوا به شما اخطار می‌دهد ولی پوشه اطلاعات سرور را در مسیر موقتی در Temp ایجاد می‌کند.

 

پاسخ CMD برای راه اندازی سرور محلی Blynk با جاوا

WARNING : '/path' does not exists. Please specify correct -dataFolder parameter.
Your data may be lost during server restart. Using temp folder : C:\Users\admin\AppData\Local\Temp\blynk

در صورتی که همه چیز درست باشد، در ادامه پیامی مشابه پیام زیر دریافت خواهید کرد:

Blynk Server 0.41.13-SNAPSHOT successfully started.
All server output is stored in folder 'c:\server\.\logs' file.
Your Admin url is https://192.168.1.101:9443/admin
Your Admin login email is admin@blynk.cc
Your Admin password is admin

این بدان معنی است که سرور محلی با موفقیت راه اندازی شده است و که آی پی سرور محلی (لوکال)، نام کاربری و رمز عبور ورود به نرم افزار بلینک شما را می‌دهد!

 

ورود به نرم افزار

دقت داشته باشید که سرور ایجاد شده، فقط در شبکه محلی خودتان قابل دسترسی است. برای مثال اگر با وای فای به همان اینترنتی که به کامپیوتر شخصیتان متصل است، وصل شوید، می‌توانید از آن استفاده کنید، نه با دیتای سیم کارت! حال می‌توانید درگوشی هوشمند خود وارد نرم افزار Blynk شده و هنگام ورود، آدرس سرور محلی (خصوصی) خود را به همراه پورت اعلام شده در مرحله قبل وارد کنید. سپس با مشخصات لاگین مرحله قبل وارد شوید.

ورود به نرم افزارورود به نرم افزار

مزایا و معایب ایجاد سرور محلی یا لوکال

یکی از مزایای ایجاد سرور در شبکه محلی، خصوصی و امن بودن ارتباط است. شما در این روش اطلاعات خود را برای سرور Blynk ارسال نمی‌کنید و همه چیز درون شبکه خصوصی خودتان است. اما عیب اصلی این روش، محدود بودن به شبکه محلی است. یعنی شما نمی‌توانید از بیرون و از طریق اینترنت به آن متصل شوید، مگر این که با تنظیمات روتر (router) آشنا باشید. در این صورت با تنظیم روتر می‌توانید از طریق آی پی اینترنت نیز به سرور محلی خود متصل شوید. همچنین یکی دیگر از معایب این روش این است که شما همیشه باید کامپیوتر خود را به عنوان سرور روشن نگه دارید! دیگر معایب و مزایا را شما در نظرات بیان کنید!

 

 

منبع:سیسوگ

مطلب قبلیامبدد لینوکس – قسمت چهارم – کی از کامپیوتر تک بردی 5 دلاری استفاده کنیم؟ (بخش دوم)
مطلب بعدیآموزش STM32 با توابع LL قسمت اول: پردازنده‌های ARM

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید