آموزش جامع و کاربردی STM8

0
263

اهمیت آموزش و یادگیری میکروکنترلر STM8

ST MicroElectronics یکی از شرکت‌های پیشروی جهان در صنعت میکروکنترلر و بزرگ‌ترین سازنده تراشه‌های نیم‌رساناها در اروپا محسوب می‌شود. این شرکت به واسطه هسته‌های ARM توانسته میکروکنترلرهای قدرتمندی تولید نماید. ویژگی های مهم و قدرتمند این میکروکنترلر، به اهمیت یادگیری و آموزش STM8 تاکید می کند.

اهمیت آموزش و یادگیری میکروکنترلر STM8

یکی از پرکاربردترین تراشه‌های کنترل در سطح جهان خانواده میکروکنترولرهای STM8 است. که روزانه در حدود 10 میلیون واحد از این محصول ارزان قیمت در مصارف گوناگون و به خصوص در کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پلتفرم میکروکنترلر 8 بیتی ST در اطراف یک هسته 8 بیتی با کارایی بالا و مجموعه‌ای از آخرین فن‌آوری روز اجرا می‌شود. این پلتفرم با استفاده از فن‌آوری اختصاصی 130 نانومتر شرکت ST طراحی و ساخته شده است. به واسطه طراحی پیشرفته، هسته توانایی بی‌نظیر انجام 20 میلیون محاسبه (20MIPS) در فرکانس 24 مگاهرتز را دارد، همچنین قابلیت بهره‌گیری کامل از ابزارهای کاربردی مانند eeprom‌، نوسان‌ساز داخلی و سایر ابزارهای استاندارد را مقدور می‌سازد.

اهمیت آموزش و یادگیری میکروکنترلر STM8
STM8

پلت فرم STM8 از چهار سری محصول پشتیبانی می‌کند:

  • خانواده STM8S
  • خانواده STM8A
  • خانواده STM8L

 

از آنجا که شرکت STM چندین برد Discovery برای شروع کار با میکروکنترلر STM8 را با قیمت ارزان فراهم کرده است، محبوبیت این میکروکنترلر با هسته ARM را بین مهندسان افزایش داده است.

اهمیت آموزش و یادگیری میکروکنترلر STM8

ما در این مجموعه آموزشی که برگرفته از سایت embedded-lab است، قصد دارد میکروکنترلر STM8 را بررسی نماید و به‌صورت گام‌به‌گام نحوه کار و برنامه‌نویسی این میکروکنترلر را آموزش دهد. پس با ما همراه باشید.

در ادامه خلاصه‌ای از آنچه قرار است در این مجموعه آموزشی فرا بگیریم، ذکر خواهد شد:

قسمت اول:

در ابتدا پیشینه‌ی میکروکنترلرهای STM8 را بررسی می‌کنیم و به مقایسه این نوع میکروکنترلر با سایر میکروکنترلرها می‌پردازیم. نهایتا در این قسمت به معرفی کامپایلرهایی برای کار با این نوع از میکروکنترلر و همچنین دسته‌بندی خانواده‌های این میکروکنترلر خواهیم پرداخت.

قسمت دوم:

در این قسمت از آموزش STM8، با بردهای آموزشی برای کار با این نوع میکروکنترلرها آشنا می‌شویم و جزئیات این بردهای آموزشی را بررسی می‌کنیم.

قسمت سوم:

در این قسمت از آموزش STM8، ابتدا انواع پروگرامرهای موجود برای کار با این نوع میکروکنترلرها را معرفی می‌کنیم، سپس با نرم‌افزارها، کتاب‌خانه‌ها، و محیط‌‌های توسعه آشنا می‌شویم.

قسمت چهارم:

در این قسمت از آموزش STM8، نرم‌افزار STM8CubeMX را معرفی می‌کنیم و از امکانات گرافیکی، جذاب و فوق‌العاده این نرم‌افزار خواهیم گفت.

قسمت پنجم:

در این قسمت از آموزش STM8، ابتدا نرم‌افزارهای لازم را نصب کرده و سپس مراحل ایجاد یک پروژه را از ابتدا تا انتها شرح خواهیم داد.

قسمت ششم:

در این قسمت از آموزش STM8 با نحوه‌ی پروگرام کردن برنامه بر روی میکروکنترلر STM8 با استفاده از ابزارهایی که برای این کار وجود دارند آشنا خواهیم شد.

قسمت هفتم:

ابتدا با GPIO و توابع مربوط به آن آشنا می‌شویم و سپس با استفاده از همین توابع یک LED چشمک‌زن را به صورت عملی بر روی برد نمایش خواهیم داد.

قسمت هشتم:

در این قسمت از آموزش  STM8 با منابع کلاک، از جمله منابع داخلی و خارجی کلاک و همچنین تقسیم‌کننده‌هایی که برای کلاک وجود دارد آشنا خواهیم شد.

قسمت نهم:

در این قسمت از آموزش STM8 با وقفه‌ها و زیرروال‌هایی که برای پاسخ‌دهی به این وقفه‌ها وجود دارند آشنا می‌شویم.

قسمت دهم:

در این قسمت به بررسی Beeper می‌پردازیم و با پایه‌ای از میکروکنترلر آشنا خواهیم شد که قادر به تولید فرکانس‌هایی در حد چند کیلو هرتز می‌باشد.

قسمت یازدهم:

در این قسمت از آموزش STM8 با استفاده از دستورات GPIO یک LCD کارکتری را راه‌اندازی خواهیم کرد.

قسمت دوازدهم:

در این قسمت از آموزش‌های STM8 ابتدا با مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) آشنا می‌شویم. ابتدا واحد سخت‌افزاری ADC را به طور کامل بررسی خواهیم کرد و از کاربردهای آن خواهیم گفت. در نهایت اتصالات سخت‌افزاری را بررسی و به صورت عملی این واحد را راه‌اندازی خواهیم کرد.

قسمت سیزدهم:

در این قسمت از آموزش STM8 با تایمر نگهبان از نوع AWD آشنا می‌شویم و کاربردهای آن را بررسی می‌کنیم و نهایتا به صورت عملی این تایمر را بر روی برد تست خواهیم کرد.

قسمت چهاردهم:

در این قسمت از آموزش STM8 نیز با تایمر آشنا خواهیم شد، اما تایمر نگهبان از نوع IWDG که با نوعی که در قسمت سیزدهم آشنا شدیم، متفاوت است. با محافظتی که این نوع تایمر می‌تواند از CPU داشته باشد آشنا می‌شویم  و در نهایت این نوع تایمر را هم به صورت عملی تست خواهیم کرد.

قسمت پانزدهم:

در این قسمت از آموزش STM8 با نوعی دیگر از تایمر به نام WWDG آشنا می‌شویم.

قسمت شانزدهم:

در این قسمت از آموزش STM8 با اصول اولیه تایمرها آشنا خواهیم شد و انواع تایمرها با کاربردهای مختلف را بررسی خواهیم کرد.

 

قسمت هفدهم:

در این قسمت از آموزش STM8 با تایمر 2 که از مهم‌ترین و اساسی‌ترین تایمرهای موجود در میکروکنترلر است آشنا می‌شویم  و کاربردهای این نوع تایمر را بررسی خواهیم کرد.

قسمت هجدهم:

در این قسمت از آموزش STM8 با تایمر 4 آشنا می‌شویم. تایمر 4 نسبت به سایر تایمرها از اهمیت بالاتری برخوردار است.  در نهایت در این مقاله با نحوه‌ی اسکن و نمایش اطلاعات روی سون سگمنت با استفاده از وقفه آشنا می‌شویم.

قسمت نوزدهم:

در این قسمت از آموزش STM8 با PWM و کاربردهای آن آشنا می‌شویم و کانال‌های آن را بررسی می‌کنیم.  همچنین در نهایت برای درک بیشتر موضوع، PWMهای مختلفی را به صورت عملی بر روی LEDها نمایش خواهیم داد.

قسمت بیستم:

از آن‌جایی که تایمر 1، یک تایمر پیشرفته است بنابراین PWMهای تولید شده با این تایمر از ویژگی‌های اضافی نسبت به سایر تایمرها برخوردار است. ما در این قسمت این ویژگی‌ها اضافی را بررسی خواهیم کرد.

قسمت بیست و یکم:

در این قسمت از آموزش STM8 به بررسی پروتکل‌ها یا ارتباطات میکروکنترلرها با سایر ادوات جانبی خواهیم پرداخت و ویژگی‌های این ارتباطات را با هم مقایسه خواهیم کرد.

قسمت بیست و دوم:

در این قسمت از آموزش STM8 به بررسی پروتکل UART که یکی از کلاسیک‌ترین روش ارتباطی بین کامپیوتر و سایر دستگاه‌ها می‌باشد، خواهیم پرداخت. و تز جزئیات این پروتکل خواهیم گفت.

قسمت بیست و سوم:

در این قسمت از آموزش STM8 به بررسی پروتکل SPI که به صورت Master و Slave کار می‌کند، می‌پردازیم.

قسمت بیست و چهارم:

در این قسمت از آموزش STM8 به بررسی پروتکل I2C که به صورت Master و Slave و تنها با دو سیم کار می‌کند خواهیم پرداخت.

منبع:سیسوگ
مطلب قبلیمهندسی معکوس: لبهٔ تکنولوژی با گیدرا (Ghidra) – شماره 00
مطلب بعدیآموزش برنامه نویسی میکروکنترلر STM32 به روش Bare-Metal ویدئویی

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید